Üzmez'e 'akıl sağlığı yerindedir' raporu

Güncelleme Tarihi:

Üzmeze akıl sağlığı yerindedir raporu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2011 12:00

BAKIRKÖY Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Bursa’da 14 yaşındaki B.Ç. adlı kıza cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve cezası Yargıtay tarafından usulden bozulan 78 yaşındaki Hüseyin Üzmez’in olay günü akli dengesinin yerinde olduğuna ilişkin rapor verdi.

Haberin Devamı

Bursa’nın Mudanya İlçesi’nde, 26 Nisan 2008 tarihinde 14 yaşında olan B.Ç.’ye, cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla yakalandıktan sonra tutuklanan, ardından serbest bırakılan, şikayet üzerine yeniden cezaevine konulanan Hüseyin Üzmez hakkında Bursa 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Mahkeme, Üzmez’e 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Ceza, Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi tarafından usulden bozulunca Hüseyin Üzmez tekrar hakim karşısına çıkarıldı.

Cezaevinde kendi kendine konuşup, dengesiz hareketler yaptığı için psikolojik tedavi görmesi için İstanbul Metris R Tipi Cezaevi’ne sevk edilen Hüseyin Üzmez, yargılandığı mahkeme tarafından 13 Ocak 2011 tarihinde olay tarihinde ruh sağlığının belirlenmesi için Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki doktorlar, muayene ettikleri Hüseyin Üzmez için olay tarihinde ruh sağlığının yerinde olduğuna ilişkin oybirliği ile karar verdi. Rapor, Bursa 4’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Üzmez, hakkındaki davaya 9 Mart’ta devam edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!