Uzmanlar: Sorular kolaydı

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlar: Sorular kolaydı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2006 00:00

Final Dershaneleri Eğitim Koordinatörü Hatice Yılmaz’ın başkanlığındaki uzman öğretmenler Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sorularını Hürriyet için değerlendirdi.


OKS soru ve cevapları için tıklayın

UZMANLAR, sınav sorularının geçen yılla benzerlik taşadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı: "Matematik bölümü hariç, diğer bölümlerdeki sorular umduğumuzdan daha kolaydı. Geçen yıl 60 netle bir okula yerleşen öğrenci, aynı okula bu yıl 63-65 netle yerleşir. Bu yıl eleyici sorular iyi hazırlanmıştı. Soruları bilgi ve yorum yeteneği olanlar çözer." Uzmanların, bölüm bölüm soruları değerlendirmeleri ise şöyle:

TÜRKÇE Çeldiricileri çok güçlü sorular vardı. Dilbilgisinden geçmiş yıllara göre daha az soru vardı. Sorular tamamen okumaya ve yoruma dayalıydı. Zorlayıcı soruların olduğunu unutmamak gerek.

MATEMATİK 2004 ve geçen yılki sınavla hemen hemen aynı tür sorular vardı. Bilgisi olmayan öğrencinin fazla bir şey yapacağını sanmıyoruz. Muhakemeye dayalı sorular vardı. Hatalı soru yok. Ama bazı soruların Türkçesinin daha net olması gerekiyordu. Türkçeye hakim olmayan soruları çözmekte zorlanırdı.

SOSYAL BİLGİLER Sorular geçmiş yıllara benzer. Müfredata uygun. Bilgi ve yorum güzel bağdaştırılmış. Net, açık sorular vardı, tartışmalı soru yoktu. İnkılap Tarihi bölümünden genelde 5 soru olurdu, bu sene 4 soru çıkmış.

FEN BİLGİSİ Konu dağılımı iyi hazırlanmış. Geçen yılın tarzında sorular vardı. Dikkatimizi çeken bir şey de 1992’de "ayın evreleri" ile ilgili soru sorulmuştu. Yıllar sonra ilk kez yine benzer soru karşımıza çıktı.

Sınıfa kucakta taşındı

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde sınava giren Burcu Yılmaz, ayağındaki kırık yüzünden, sınava gireceği salona okul görevlilerince kucakta taşındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!