Uzman çavuşun büyük acısı

Güncelleme Tarihi:

Uzman çavuşun büyük acısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2011 07:54

Erciş’de çöken 6 katlı 24 daireli binada çalışan ekipler, Siirt’de görev yapan Uzman Çavuş Özgür Durmaz’ın eşi Hüsniye Durmaz ve 8 yaşındaki oğlu Celal Durmaz’ın cansız bedenlerine ulaştılar. Oğlu Celal’in plastik kılıcını elinden bırakmadan enkaz kaldırma çalışmalarını izleyen Özgür Durmaz, 3 haftalık hamile eşi ve oğlunun cansız bedenleri çıkartılırken sinir krizi geçirdi.

Haberin Devamı

Van’da meydana gelen depremin ardından enkaz alanlarındaki çalışmalar devam ediyor. Enkaz altından canlı kurtarmak için yağan yağmura ve soğuk havaya rağmen kurtarma ekipleri, aralıksız olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Kurtarma ekiplerinin yoğunlaştığı yerlerden birisi de kışla yolu caddesi üzerindeki Tedaş binası olarak bilinen 6 katlı 24 daireli binadaydı. Zonguldak Maden işçilerinden oluşan ekibin saat 09 :00 dan itibaren çalıştığı binada merakla beklenen anne ve oğlunun sıkışarak öldüğü ortaya çıktı.

UZMAN ÇAVUŞUN BÜYÜK ACISI / FOTO GALERİ

UZMAN ÇAVUŞUN ACI NÖBETİ

Siirt’de görev yapan uzman çavuş Özgür Durmaz, 3 haftalık hamile eşi Hüsniye ve 8 yaşındaki oğlu Celal Durmaz’ın da çöken binada olduğu bilgisi üzerine olay yerine gelerek kurtarma çalışmalarını izledi. Bu arada hamile kızı ve torunu için bina enkazı önünde saatlerce Kur’an okuyan ve elindeki fotoğraflara bakan Hanım Çekiç, "Sadece kızım ve torunum için değil. Tüm enkazda kalanlar için dua ediyorum. Hepsinin kurtulmasını istiyorum" dedi. Hanım Çekiç, enkazdan gelen acı haber üzerine gözyaşlarına boğuldu. Geceden bu yana umutla eşinin ve oğlunun kurtarılmasını bekleyen Özgür Durmaz ile Hanım Çekiç sinir krizleri geçirdi. Özgür Durmaz’ın eşi ve oğlunun cansız bedenleri merdivenlerde, kurtulmaya çalışırlarken birbirlerine sarılı halde bulundu. Oğlunun plastik kılıcı ile kurtarma çalışmalarını izleyen ancak gelen haberle yıkılan Özgür Durmaz ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!