‘Uzi’ dedim, panikledi

Güncelleme Tarihi:

‘Uzi’ dedim, panikledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2011 00:00

Ankara’da işlenen 4 faili meçhul cinayetle ilgili başlatılan soruşturma, 3 Kasım 1996’da meydana gelen kazayla “siyaset, mafya, polis” ilişkilerinin gün yüzüne çıktığı “Susurluk” dosyasının yeniden açılmasına yol açtı.

Kazadan sonra kurulan Meclis Susurluk Araştırma Komisyonu üyesi, eski bakan Fikri Sağlar, soruşturma kapsamında dün Ankara Adliyesi’ne gelerek savcıya tanık sıfatıyla ifade verdi. Susurluk hükümlüsü, özel harekâtçı Ayhan Çarkın, Ankara’da eski DEP İl Başkanı avukat Faik Candan, avukat Yusuf Ekinci, Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın ve Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Erdoğan’ın öldürülmesiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı. Fikri Sağlar, Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel’e verdiği ifadede şunları anlattı: “Komisyonda 57 kişinin ifadesine başvurduk. İki kişi Meclis’e gelmemişti. Dönemin MİT Müsteşarı Teoman Koman ile eski Genelkurmay Başkanı Necdet Üruğ. Dönemin Özel Harekat Daire Başkanı İbrahim Şahin, komisyonda Ömer Lütfi Topal cinayetiyle ilgili konuşurken, cinayet mahallindeki araçta bulunan Uzi marka silahın şarjörünün, şüpheleri Özel Harekat Daire Başkanlığı görevlileri üzerine yoğunlaştırmak için bırakıldığını, çünkü olayda hem Kalaşnikof hem de Uzi marka silahın kullanıldığını, böyle bir cinayet kendilerince yapılmış olsa, bu suç delillerinin orada bırakılmayacağını, kendilerine mesaj verilmek istendiğini, Uzi marka silahın o günkü tarih itibariyle sadece kendilerinde bulunduğunu belirtmişti. Bunun üzerine Uzi’nin Özel Harekat Daire Başkanlığı’ndan başka herhangi bir birimde olup olmadığını bir daha sordum. Kendisi, ‘Güvenlik güçlerinde sadece bizde var’ dedi. Yanıt üzerine Avukat Yusuf Ekinci’nin de Uzi ile öldürüldüğünü söylediğimde, ‘Anladım, Uzi marka silah ile öldürülmüş olabilir ama şey, yok, yani’ şeklinde biraz panikleyerek, sorumu geçiştirdi. Çarkın, bize isim bazında herhangi bir cinayetten bahsetmedi.
Ölüm listeleri vardı
Komisyonda dinlenen ve o tarih itibariyle jandarma istihbaratta görev yaptığını bildiğim Astsubay Hüseyin Oğuz da ifadesinde, ‘Ölüm listelerinin’ verildiğini bize aktarmıştır. Ekinci dışındaki cinayetlerde bilgim yoktur. Bu konuda Kutlu Savaş’ın raporu önemlidir.” Sağlar’ın bahsettiği kişilerin ifadesine başvurabileceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!