Uzaydan coğrafya eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Uzaydan coğrafya eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 1997 00:00

Haberin Devamı

NASA'nın İnternet üzerinde açtığı ‘‘KidSat’’ isimli eğitim programında, çocuklar Atlantis'e yerleştirilen dijital kameradan alınan görüntülere ulaşarak coğrafya öğrenebiliyorlar.

NASA, San Diego Üniversitesi, Johns Hopkins Üniversitesi ve Kodak'ın işbirliğiyle yaşama geçirilen ‘‘KidSat’’ eğitim programı sayesinde dileyen her çocuk, dünyanın uzaydan alınan görüntülerine ulaşabilerek coğrafya bilgisini geliştirebiliyor.

Özellikle ABD okullarında kullanılmak üzere geliştirilen eğitim programı, İnternet üzerinden de ulaşılabilir olduğundan dünyanın her yerinden öğrencinin katılımına açık. Programın Türkiye’deki çocuklar için en büyük dezavantajı, Ağ sayfalarındaki metinlerin İngilizce olması. Ancak bu sorun, coğrafyanın daha çok görselliğe dayalı olmasından dolayı ilk bağlantıda çocuğun yanında İngilizce bilen biri olması ve çocuğu yönlendirmesiyle kolayca aşılabiliyor. İngilizce sorunun aşılabilmesi için bir başka olanak ise konuya ilgi gösteren bir Türk İnternet servis sağlayıcısının NASA ya da Kodak'la işbirliğine girerek KidSat İnternet sayfalarının Türkçe bir aynasını devreye sokması.

KidSat eğitim programı kapsamında ABD'nin farklı bölgelerinden lise ve üniversite öğrencileri Atlantis uzay mekiği mürettebatından biriyle bağlantı kurarak, aracın pilot kabini üzerindeki pencereye yerleştirilmiş Kodak Professional DCS460 dijital kameraya kumanda edip, dünyadan görüntüler alabiliyorlar. Bu görüntüler daha sonra, dünyanın dört bir yanındaki öğrencilerin kullanımı için İnternet'e kaydediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!