Uyuşturucuya, eğitim balyozu

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucuya, eğitim balyozu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Uyuşturucuyla çok yanlı mücadele amacıyla, öğretmenler, öğrenciler ve anne-babalara yönelik eğitim programına dün başlandı.

Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde düzenlenen ve Sağlık Bakanı H. İbrahim Özsoy'un da katıldığı toplantıda, İstanbul'daki 100'ü devlet, 40'ı da özel okulda görevli 140 öğretmenin, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi AMATEM Kliniği'nde eğitimden geçirileceği açıklandı. 15-25 yaş arası gençlerin eğitilmesi ve bilinçlendirilmesinin hedeflendiği, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi; Milli Eğitim Müdürlüğü ile Özel Okullar Derneği'nin işbirliğiyle gerçekleşen program çerçevesinde, eğitim kitaplarının yanı sıra, 60 dakikalık video kaseti, broşür, kartlar da hazır hale getirildi.

Anadolu'daki liselerde görev yapan rehberlik öğretmenlerinin de Ankara'da eğitileceğini söyleyen Özsoy; Elazığ, Samsun ve Adana'da uyuşturucu bağımlılığı tedavilerinin yapıldığı ünitelerin açıldığını, bir merkezin de Denizli'de önümüzdeki günlerde hizmete gireceğini söyledi.

Proje Koordinatörü Dr. Kültekin Ögel de, uyuşturucuyla mücadelede sadece gençleri değil, tüm toplumu hedeflediklerini belirterek, ‘‘Arkadaş baskısı, merak, uyuşturucu madde kullanımının başlanasına yol açan ilk nedenler. Gençlerin yüzde 32'si uyuşturucu madde kullanımının denetlenebileceği yolunda yanlış inancına sahip. Eroin kullanımının denetlenmesi mümkün değil. Bağımlılar bağımlı olduklarının çok genç farkına varıyorlar’’ dedi.

Dün ayrıca Uyuşturucuyla Mücadele Hattı 660 00 26 ile intihara karşı oluşturulan Umut Hattı 182'nin yer aldığı İETT otobüsleri de sefere çıktı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!