Uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 16:54

Şişli ve Fatih'te düzenlenen operasyonlarda, İtalya'ya uyuşturucu ticareti yaptıkları iddia edilen yabancı uyruklu 5 kişi yakalandı. Ümraniye ile Bakırköy'de ise uyuşturucu madde ve hap sattıkları iddiasıyla yakalanan 6 şüpheliden 2'si tutuklandı.

Haberin Devamı

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İtalya'ya uyuşturucu ticareti yaptıkları öne sürülen kişileri yakalamak amacıyla Şişli ve Fatih'te iki eve baskın düzenledi. Operasyonda Nijerya uyruklu F.O. (42) ve E.N.U. (35), Macaristan uyruklu S.K. (25), Sırbistan uyruklu (39) ile Tanzanya uyruklu M.A. (48) yakalandı. Evlerde yapılan aramalarda, 540 gram eroin, 60 gram kokain, 4. gram esrar, hassas terazi, 1 sahte pasaport ve uyuşturucu saklanması için tabanları özel olarak hazırlanmış ayakkabılar ele geçirildi.

Şüphelilerin, tabanlarına eroin sakladıkları ayakkabıları giyerek İtalya'nın Napoli kentine gitmeyi planladıkları iddia edildi. Gözaltındaki şüphelilerin işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edileceği bildirildi. Ümraniye ve Bakırköy'deki operasyonlarda ise uyuşturucu madde ve hap sattıkları öne sürülen 6 kişi narkotik ekipleri tarafından yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde 3 kilo 34 gram metamfetamin ve 9 bin 230 uyuşturucu hap bulundu. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 6 kişiden 2'si tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!