Uyum yasası askıya alındı

Güncelleme Tarihi:

Uyum yasası askıya alındı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2002 01:56

Anayasa değişikliklerine uyum amacıyla hazırlanan ve mini demokrasi paketi olarak adlandırılan düzenleme, ‘antidemokratik unsurlar’ içerdiği gerekçesiyle sert tartışmalara neden oldu. Hükümet ortakları, bu gelişme üzerinde tasarının görüşülmesini askıya aldılar.

Hükümet ortakları, önceki gün, TBMM'nin bu hafta ve önümüzdeki haftaya yönelik çalışma programını yaparken, Türk Ceza Kanunu (TCK), Terörle Mücadele Yasası (TMY), DGM Yasası ve Ceza Muhakemeleri Usulü Kanunu'nda (CMUK) değişiklik yapılmasını öngören ‘uyum tasarısını’ acil olarak çıkartılacak düzenlemeler arasına aldılar. Tasarının bugün komisyonda görüşülmesi, yarın da Genel Kurul gündemine indirilmesi planlanmıştı. Ancak tasarıyla ilgili başlatılan tartışmalar, antidemokratik öğeler içerdiği iddiaları, sivil toplum örgütlerinin eleştirileri ve bazı Avrupa ülkesi büyükelçilerinin uyarıları üzerine frene basıldı.

Devlet Bakanı Hüsamettin Özkan devreye girerek, tasarının Genel Kurul gündemine getirilmesi konusunda acele edilmemesini istedi. DSP Grup Başkanvekili Aydın Tümen de koalisyon ortağı partilerin grup başkanvekillerini arayarak, programdaki değişikliği aktardı. Tasarının bugün Adalet Komisyonu'nda ele alınması bekleniyor. Hükümet isterse tasarının komisyonda görüşülmesi tamamlanacak ya da alt komisyona sevk edilerek, yapılması planlanan yeni düzenlemeler için zaman kazanılacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!