‘Uyum’ beklentimi tam yansıtmıyor

Güncelleme Tarihi:

‘Uyum’ beklentimi tam yansıtmıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2002 02:20

ANAP Lideri Mesut Yılmaz, grup toplantısında uyum tasarısının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ilgili maddelerine uygun hale getirilmesinin şart olduğunu söyledi. Yılmaz, şu mesajları verdi:

KARMA ÜRÜN

Hükümet tarafından Meclis'e gönderilen tasarı ANAP'ın ve benim beklentilerimi tam olarak yansıtmamaktadır. Tasarı koalisyon ortaklarının farklı düzey ve nitelikteki görüşlerinin karma ürünüdür. Asgari mutabakatı yansıtmaktadır. Bu metinde muğlak ifadelerin düzeltilmesi mutlaka gerekmektedir. Yapılması gereken Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ilgili maddelerine uygun hale getirmektir.

DAR GÖMLEĞİ YIRTALIM

Hem ortaklarımızın uzlaşması, hem de AB normları doğrultusunda uygun bir düzenleme yapılmalıdır. Türkiye'yi AB üyeliğinden saptıracak her adım, ülkenin geleceğini olumsuz yönde etkileyecektir. Geleceğimizi geçmişin endişelerine feda etmemeliyiz. Siyaset, bir ülke insanına biçilen dar gömleği yırtıcak yegane makamdır. Bunu ispatlamanın zamanıdır.

BAZI KESİMLER

Tartışmalar sırasında görüldü ki Türkiye'de bazı kesimler, ülkede yaşayan herkesi potansiyel vatan haini gibi görme eğilimindedir. 70 milyon insanı devleti ele geçirmeyi, milleti bölmeye çalışıyor gibi görmek yanlıştır. Elbette devlete ve millete düşman vatan haini olanlar vardır. Bunlar marjinaldir. Hastalıklı birkaç ağacı kurutmak için tüm ormanı ateşe vermek yaklaşımında bulunmaktan vazgeçilmelidir.

PROVOKASYON BAŞLADI

Türkiye ne zaman demokratikleşme yönünde adım attıysa, çağdaş dünyaya doğru önemli iyileştirmeler gerçekleştirdiyse, bunları bozmaya yönelik provakasyonlar, aynı zamanda ortaya çıkmaktadır. Ana dilde eğitim istekleri de böyle bir zamanda ortaya çıkmıştır. TC'nin resmi dili Türkçedir. Eğitim dili de resmi dilidir. Bunun dışındaki bir şey de mümkün değildir. Türkiye'ye tuzak kurmaya çalışmaktalar. İstiyorlar ki bir takım güçler, bunların tahriklerine kapılsın ve 12 Eylül döneminde olduğu gibi dil yasağı konsun.

TAHRİKLERE KAPILMAYIN

3-5 bölücünün çırpıntısı çağdaşlaşmayı engelleyemez. Meseleye siyasi rant açısından değil, partilerüstü bakıyoruz. Tahriklere kapılmayın. Ayrılıkları kaşıyan ve siyasi menfaat uman bir parti olmadık, olmayacağız.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!