'Uyarıya cevap gelmedi'

Güncelleme Tarihi:

Uyarıya cevap gelmedi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 15:38

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Uludere’de 35 kişinin hayatının kaybetmesine ilişkin TBMM’ye bilgi verdi.

Haberin Devamı

Atalay şunları söyledi:

Terörle mücadelede hukukun inde olmaya çok büyük özen gösterilmiştir. Olayın ardından hemen tahkikat başlatılmıştır. Olay tüm yönleriyle araştırılıyor.

17 Ağustos'tan itibaren çok ciddi bir sınır ötesi operasyon başlatılmıştır. Ve halen devam etmektedir. Bu süre zarfında hiçbir sivil vatandaşımız zarar görmemiştir.

İHA (insansız hava aracı) istihbarat kaynaklarından biridir. Tespit edilen görüntüler yetkili merkezlerden anlık olarak izlenmekte ve hedefin analizi yapılmakta süratli koordinasyon sonucunda uygun vasıtalarla hedef ateş altına alınmakta ya da birlikler tarafından operasyon icra edilmektedir.

Olay gecesi İHA görüntülerinin üzerine önce uyarı için iki defa aydınlatma fişeği atılmış, herhangi bir ikazın gelmemesi ve grubun aynı tertipte ilerlemesi üzerine hava kuvvetleri tarafından grup ateş altına alınmıştır.

Haberin Devamı

DaÄŸlıca Aktütün, Gediktepe, Hantepe, Çukurca saldırılarında silahlar yük hayvanlarıyla taşınmıştı. Kaçakçılık yapan vatandaÅŸlarımızın girilmemesi gereken bölgede hayatlarını kaybetmesi büyük bir talihsizliktir. TSK’nın sivil halkı ateÅŸ altına alacağını düşünmek büyük bir gaflet ve haksızlıktır. Â

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!