Utanmazlar

Güncelleme Tarihi:

Utanmazlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

13 yaşındaki kız, emanet edildiği komşu kadın tarafından, 2 yüzük karşılığı bir erkeğe satıldı. Çığlıklar atmasına rağmen tecavüzden kurtulamayan talihsiz çocuk şoka girdi.

Çağlayan'da, işe giden annesi tarafından komşuları Nimet Özdemir'e emanet edilen 13 yaşındaki G.H, 23 yaşındaki Hakan Altun'a iki altın yüzük karşılığında pazarlandı. Altun'un tecavüz ettiği G.H, polis ekiplerince perişan bir şekilde bulundu. Hakan Altun ve mahalle arkadaşı Nimet Özdemir gözaltına alındı.

İstanbul'a göç

Giresun'da yaşayan H. Ailesi, iş bulma umuduyla bir hafta önce İstanbul'a geldi. 4 kişilik aile, yakınlarının yardımlarıyla Kâğıthane'de bir eve taşındılar. 37 yaşındaki baba iş bulamazken, 29 yaşındaki anne bir yıkama fabrikasında gece vardiyasına işçi olarak girdi. Genç kadın işe gitmeden önce 13 yaşındaki kızı G.H'yi, alt sokaktaki komşusu Nimet Özdemir'e bırakmaya başladı. Çevresinde ‘Cüce Nimet’ olarak tanınan Özdemir, kendisine iki altın yüzük bırakıp, ‘‘Bana kız bul’’ diyen konfeksiyon işçisi Hakan Altun'u önceki gün arayıp, ‘‘Bu akşam Sadabat Parkı'na gel’’ mesajını iletti. Akşam işten çıkan Altun, yolda karşılaştığı mahalleden tanıdığı 18 yaşındaki İbrahim Mert'in otomobiline binerek kendisini Sadabat Parkı'na götürmesini istedi. Mert, 34 N 6506 plakalı Şahin marka otomobiliyle Altun'u bıraktıktan sonra parktan ayrıldı.

Çığlık attı

Bir süre sonra Nimet Özdemir, yanında küçük kızla birlikte parkta bekleyen Altun'un yanına geldi. Altun, Özdemir gittikten sonra yaşının küçük olmasına aldırmadığı G.H.'yi alarak parkın üst tarafındaki harabelere gitti. Olaylardan habersiz G.H'nin üzerindeki elbiseleri zorla çıkaran gözü dönmüş adam, çığlıklar atan talihsiz çocuğa tecavüz edip gitti. Şuurunu yitirmiş bir şekilde sokakta yürürken polisler tarafından bulunan talihsiz kız karakola götürüldü. Konuşmakta güçlük çeken küçük G.H. polislerin uzun çabaları sonucu başından geçenleri anlattı.

Üst üste basıldılar

Tespit ettikleri adreslere operasyonlar düzenleyen polisler, Hakan Altun, Nimet Özdemir ve İbrahim Mert'i yakalayarak gözaltına aldı. Altun ve Özdemir, G.H. ile yüzleştirildiler. Şahısları teşhis eden G.H.'nin anne ve babası sinir krizleri geçirdi.

Otomobile zorla binmiş

Evine yapılan baskında yakalanan 2 aylık nişanlı İbrahim Mert tecavüzle ilgisinin olmadığını söyledi. Olanlardan habersiz ve şuçsuz olduğunu öne süren Mert yaptığı açıklamada şöyle dedi: ‘‘Ben Maslak Oto Sanayii'nde usta olarak çalışıyorum. Mesai bitiminden sonra yeni aldığım arabamla yola çıktım. Eve yaklaştığım sırada Hakan Altun'u gördüm. Altun mahallede psikopat biri olarak bilinir. Cezaevine girip çıktığı için insanlar ondan çekinir. El işareti yaparak beni durdurdu, arabanın kapısını açarak bana tehditvari bir şekilde, ‘Beni aşağıya, Sadabat Parkı'nın oraya bırak' dedi. Çekindiğim için kabul ettim. Altun'u parka bıraktıktan sonra bana ‘Sen artık gidebilirsin' dedi ve eve geldim. Gece yarısı polisin yaptığı operasyonda yakalandım ve korkunç gerçeği sizden öğreniyorum. 18 yaşında hayatım mahvoldu’’ diye ağladı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!