Utanç çukuru

Güncelleme Tarihi:

Utanç çukuru
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 11:43

ANTALYA'da, 3 yaşındaki Enes Aslan, Türk Telekom tarafından bir hafta önce açılan, 1 metre derinliğindeki içi su dolu çukura düşerek boğuldu. Minik Enes'in babası Abdulkerim Aslan, sorumluların halen gelmediğini belirterek, başka çocuklar da düşmesin diye çukuru kendisinin doldurmaya çalıştığını söyledi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Telefon kablolarının yer altına alınması nedeniyle açıldığı iddia edilen  çukura düşerek ölen 3 yaşındaki Enes Aslan'ın babası Abdulkerim Aslan,  Telekom yetkililerinin hala bölgeye gelmediğini ve çukurun çevresinde  güvenlik önlemi alınmadığını belirtti.

BAŞKA ÇOCUKLAR DA DÜŞMESİN

Sorumluların cezalandırılması için dava açacağını kaydeden  Aslan, şöyle  konuştu:   “Olayın üzerinden bir gün geçti, sorumlular hala gelmedi. Başka  çocuklar da düşmesin diye çukuru kendim doldurmaya çalışıyorum. Ancak su  borusu patlak olduğu için dolmuyor. Çukurun kapatılması ve suyun  boşaltılması için ne su arıza ekipleri ne de telefon için çukuru açan  sorumlular geldi. Dava açacağım ve sorumluların cezalandırılması için  sonuna kadar uğraşacağım.”

Haberin Devamı

Öte yandan, Aslan'ın yakınları, ölen çocuğun annesinin sabah saatlerinde  kendini su dolu çukura atma girişiminde bulunduğunu ve güçlükle  sakinleştirildiğini söylediler.

Antalya'da, dün, telefon kablolarının yer altına alınması çalışmaları  nedeniyle açıldığı ve çalışmalar sırasında su borusunun patlaması sonucu  yaklaşık bir metre suyla dolduğu iddia edilen çukura düşen 3 yaşındaki  Enes Aslan, hayatını kaybetmişti.

ÇOCUĞUNUN CANSIZ BEDENİNE SARILDI

Enes Aslan'ın annesi Ayten Aslan'ın, olaydan 2 saat önce aynı çukura düşen komşusunun oğlunu fark edip kurtardığı ortaya çıktı.

Olay, saat 15.00 sıralarında Fabrikalar Mahallesi 3044 Sokak'ta meydana geldi. Antalya'ya yerleşmeye karar veren 9 çocuklu Aslan Ailesi, ev tuttuktan sonra bu sabah Diyarbakır'dan otobüsle kente geldi. Fabrikalar Mahallesi'nde kiralanan eve yerleşen ailenin 3 yaşındaki oğulları Enes Aslan, evlerinin önünde oynamaya başladı.

Annesinin terliklerini giyen Aslan, bir anda dengesini kaybedince Türk Telekom tarafından bir hafta önce kazılan, içi su dolu 1 metre derinliğindeki çukura düştü. Bir süre sonra Enes'in çukura düştüğünü farkeden sokaktaki çocukların bağrışması üzerine evden çıkan çocuğun babası Abdülkerim Aslan ile annesi Ayten Aslan, çukurdan çıkardıkları oğullarını otomobille Antalya Devlet Hastanesi'ne götürdü. Ancak Enes Aslan'ın hastaneye gelmeden öldüğü belirlendi.

Yapılan otopsinin ardından minik Enes'in cesedi, toprağa verilmek üzere ailesine teslim edildi. Çocuğunun kefene sarılı cansız bedenine sarılan Ayten Aslan, gözyaşlarına boğuldu.

Mahalle sakinleri, Ayten Aslan'ın olaydan yaklaşık 2 saat önce yine aynı çukura düşen 3 yaşlarındaki komşu çocuğunu sudan çıkartarak boğulmaktan kurtardığını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!