Üsteğmenin sır intiharı

Güncelleme Tarihi:

Üsteğmenin sır intiharı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 00:00

Ezine İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Önder Galip, dün makamında beylik tabancasıyla intihar etti. Acı haberle Galip’in eşi ve iki kızı yıkılırken, Çanakkale Valisi Atalık, “Bir anlık psikolojik durumun ardından yaşanan bir olaya benziyor. Kredi kartı borçlarını da düzenli ödemeye sokmuş. Ailevi nedenlerden kaynaklanan bir bunalım gibi gözükmüyor” dedi.

Haberin Devamı

İŞTE İNTİHAR EDEN ÜSTEĞMENİN FOTOĞRAFLARI

MAKAMINDA İNTİHAR ETTİ / WEB TV   

ÇANAKKALE’nin Ezine İlçesi Jandarma Komutanı 37 yaşındaki Üsteğmen Önder Galip, makamında beylik tabancasıyla dün canına kıydı.

Dün sabah saatlerinde oturduğu lojmandan, alt kattaki Ezine İlçe Jandarma Komutanlığı’na gelen Üsteğmen Galip, makamına geçip kapısını kapattı. Bir süre sonra Üsteğmen Galip, beylik tabancasını başına dayayıp ateşledi.

Eşi ve 2 kızı yıkıldı

Silah sesini duyarak odaya giren silah arkadaşları ve askerler, üsteğmenin kanlar içindeki cansız bedeniyle karşılaştı.

Acı haberi alan Üsteğmen Önder Galip’in eşi 35 yaşındaki Hanife ve kızları 15 yaşındaki Gülseda ile 13 yaşındaki Eda ise sinir krizi geçirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, üsteğmen Galip’in cesedi, cumhuriyet savcısı, ardından da Gelibolu 2’nci Kolordu Komutanlığı’ndan gelen savcının incelemesi sonrası ambulansla İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Üsteğmen Galip’in, vatani görevini er olarak yerine getirirken tezkere bırakıp uzman çavuş olduğu, uzun süre Siirt’te görev yaptıktan sonra da üsteğmen rütbesi alıp 2008 yılının Eylül ayında Ezine İlçesi’nde göreve başladığı öğrenildi. Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, intihar nedenine ilişkin net bir bilgi ya da bulguya rastlanmadığını belirtti.

Kredi kartı borcu var

Vali Atalık, “Konu savcılığa intikal etti. Araştırılıyor. Bir anlık psikolojik durumun ardından yaşanan bir olaya benziyor. Üsteğmenin kredi kartı borcu bulunduğunu biliyoruz. Ancak onları da düzenli olarak ödemeye sokmuş. Ailevi nedenlerden kaynaklanan bir bunalım gibi gözükmüyor. Üzüntü içindeyiz” dedi.
Üsteğmen Önder Galip’in cenazesi, memleketi Kayseri’nin Bünyan İlçesi’nde toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!