Usta gazeteci Atılay Kayaoğlu'nu kaybettik...

Güncelleme Tarihi:

Usta gazeteci Atılay Kayaoğlunu kaybettik...
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 09:48

Hürriyet Gazetesi’nin yıllarca Fotoğraf Servisi Şefliği yapan, ‘usta’ foto muhabiri Atılay Kayaoğlu hayata gözlerini yumdu.Kanser nedeniyle uzun süredir tedavi gören 74 yaşındaki Kayaoğlu dün hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Hürriyet’in Fotoğraf Servisi’nde genç foto muhabirlerine ‘öğretmenlik-ağabeylik’ yapan Kayaoğlu, 17 Şubat 1969'da Hürriyet'in manşetinde 9 sütün verilen ünlü 'Kanlı Pazar'ın simge fotoğrafını çeken usta foto muhabiriydi...

Usta gazeteci Atılay Kayaoğlunu kaybettik...


Yıllarca en iyi kareyi çekmek için çabaladı. Gerçek bir görev adamıydı. Alın teri ile çektiği kare kare fotoğraflarla gündemi belirlerdi. Gazeteci Atılay Kayaoğlu'nun cenazesi 31 Mart 2017 Cuma günü (Yarın) ikindi namazının ardından Levent Camisi'nden alınarak Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu’nun, Atılay Kayaoğlu’nun ölümüyle ilgili yayınladığı mesajda “Değerli üyemiz deneyimli foto muhabiri, Atılay Kayaoğlu’nu kaybettik. Gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet veren Atılay Kayaoğlu’nu sevgi ve saygıyla anıyoruz. Atılay Kayaoğlu'nun ailesine ve basın topluluğumuza başsağlığı diliyoruz” denildi.

Haberin Devamı

Atılay Kayaoğlu'nun özgeçmişi

1943 yılında İstanbul’da doğdu.

Mesleğe 1969 yılında Hürriyet Gazetesi'nde Foto Muhabiri olarak başladı. Yıllarca başarılı bir çok fotoğrafa imza attı. Hürriyet Gazetesi'nden emekli oldu. TGC ve TSYD'den çeşitli zamanlarda başarı ödülleri kazandı. Evli ve bir çocuğu olan Atılay Kayaoğlu Sürekli Basın Kartı sahibiydi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!