Üskül'den Belçika cezaevine inceleme talebi

Güncelleme Tarihi:

Üskülden Belçika cezaevine inceleme talebi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 17:39

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, Belçika'da bir Türk mahkumun “fiziksel şiddet görerek öldüğü” iddia edilen cezaevinde inceleme yapmak üzere talepte bulunduklarını bildirdi.

Üskül, yaptığı açıklamada, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu olarak Eylül ayının ikinci yarısında bazı incelemelerde bulunmak üzere Belçika ve Fransa'ya gideceklerini anımsatarak, program kapsamında Belçika'daki cezaevini de ziyaret etmek istediklerini söyledi.

Belçika programına, Charleroi şehrindeki Jamioulx Cezaevi'ni de dahil etmek için girişimde bulunduklarını belirten Üskül, “Belçika'dan söz konusu olayın meydana geldiği cezaevinde inceleme yapmak için talepte bulunduk. Bu talebimizin olumlu karşılanmasını istiyoruz. Komisyon üyelerinden oluşacak heyetimizle birlikte iddia olunan olayın meydana geldiği cezaevinde inceleme yapma imkanı bulmayı ümit ediyoruz” diye konuştu.

Üskül, Fransa ve Belçika programının, Charleroi şehrindeki Jamioulx Cezaevi'nde tutuklu bulunan Türk vatandaşı Mikail Tekin'in ölümünden önce, 5 Ağustosta planlandığını da bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!