Uşak'ta okul önlerinde asayiş denetimi

Güncelleme Tarihi:

Uşakta okul önlerinde asayiş denetimi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2005 11:38

Uşak Valisi Kayhan Kavas, okul önlerinde asayiş olaylarının denetimini için görev alan güvenlik güçlerinin, öğrencileri kötü alışkanlık ve davranışlara yöneltenlerden uzak tutacağını söyledi.

Haberin Devamı

Okul Müdürleri ve öğretmenlerle toplantı yapan Vali Kavas, okul giriş ve çıkışlarında “öğrencilerin hal ve hareketlerinin uygunsuz” olduğunu belirterek, öğretmenleri uyardı.


Öğrencilerin kıyafet konusunda çok özensiz olduğuna dikkat çeken Vali Kavas, “Şu ana kadar kravatı göğsünden yukarıda, doğru dürüst giyinmiş bir erkek öğrenci görmedim. Öğrenciler ellerinde sigaralar, gömlekleri dışarıda, yakaları açık dolaşıyorlar. Müthiş bir nemelazımlık almış gidiyor. Öğrencilerin bir okul öğrencisine yakışır şekilde hareket etmeleri ve davranışlarının düzeltilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Vali Kavas, okul müdürü ve öğrencilerin kararlı tavır içinde hareket edip, disiplini sağlamalarını istedi.

OKUL ÖNLERİNDE ÖNLEM

Okul önlerinde geniş güvenlik önlemleri alınacağını kaydeden Vali Kavas, sivil istihbarat ekipleri ve güvenlik ekiplerinin okul önlerinde sürekli kontrolü sağlayacaklarını bildirdi.

Haberin Devamı

Kavas, “Okul önlerinde önlem alacak olan güvenlik güçleri, öğrencilerimizi kötü alışkanlık ve davranışlara yöneltenlerden uzak tutacaktır” dedi.

Okul müdürü ve öğretmenlerin AB destekli eğitim projelerine katılmalarını isteyen Vali Kavas, şöyle konuştu:
“AB destekli projelerin hazırlanması ve hazırlayan birimlere destek olunması için komisyon oluşturduk. Aynı zamanda bu çalışmayı Türkiye geneline taşımayı da düşünüyorum. Bu konuda oldukça kararlıyım. AB projelerine hazırlık yapmayan çalışmalara katılmayan ve ciddiye almayıp uğraş göstermeyen okul müdürü ile çalışmam. Bundan sonra her hafta bu konu ile ilgili durum raporu alarak okulların durumuna bakacağım.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!