Uşak'ta ikinci operasyon

Güncelleme Tarihi:

Uşakta ikinci operasyon
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2000 00:00

Uşak E Tipi Cezaevi'nde bazı tutuklu ve hükümlülerin sağlık durumlarının ağırlaştığının öğrenilmesi üzerine, jandarmanın bugün yeniden operasyon düzenlediği bildirildi.

Uşak Valisi Ayhan Çevik'ten alınan bilgiye göre, güvenlik güçleri koğuş kapısı arkasına kurulan barikatı dağıtarak içeri girdi. Kendilerine yakan mahkumlardan, vücudunda yüzde 80 yanık olan 2 kadın mahkum Atatürk Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı. Hafif yanıkları bulunan 5 kadın mahkum ise Uşak Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Vücudunda yüzde 80 yanık bulunan ve İzmir'e gönderilen mahkumların Berrin Bıçkılar ve Yasemin Cancı olduğu; Vicdan Şahin, Sevgi Erdoğan ve soyadları henüz öğrenilemeyen Kevser, Mehtap ve Sevim adlı kadın mahkumların da Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

Tedaviyi kabul etmiyorlar

Hastanelere kaldırılan tutuklu ve hükümlülerin tedaviyi kabul etmedikleri öğrenildi.

Bu arada, Uşak Valisi Ayhan Çevik, Uşak Cezaevi önünde, basın mensuplarının ''Hayata Dönüş Operasyonu'' ile ilgili sorularını yanıtladı.

Vali Çevik, Uşak E Tipi Cezaevi'nde ölüm orucuna giren 10 teröristin ölümünü engellemek üzere yapılan operasyondan sonra, bu mahkumların koğuşlarında ele geçirilen malzemelerle ilgili şu bilgiyi verdi:

"Koğuşlarda yapılan arama sonucunda yasadışı pankart, afiş, flama,kitap, dergi ve resimlere elkonulmuştur. Eğitim amacıyla kullanılan bol miktarda maket tabanca ve tüfek bulunmuş olup bu malzemelerin, 3 cep telefonu, 1 elektronik daktilo, 4 mekanik daktilo, 4 oyuncak tabanca, 2 tahta cop, 2 el yapımı şiş, 5 şiş yapımında kullanılan metal çubuk, 5 kullanılmış serum, el yapımı ağız maskeleri, 2 bin 136 sol içerikli kitap, bol miktarda örgütsel doküman ve 2 el yapımı molotofkokteyli olduğu belirlenmiştir."
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!