Uşak ve Erzincan'da grip tatili

Güncelleme Tarihi:

Uşak ve Erzincanda grip tatili
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2009 17:49

UŞAK ve Erzincan'da grip salgını nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar Kurban Bayramı sonuna kadar tatil edildi.

Uşak'ta, toplam 61 bin öğrencinin eğitim gördüğü ilk, orta derecesi ile okul öncesi eğitim kurumlarında, 8 bin 900 öğrencinin grip nedeniyle raporlu olduğu için okula gitmediği bildirildi. Uşak Valisi Özdemir Çakacak'ın başkanlığında, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Uşak Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Güneş, Eczacılar Odası ve İl Tarım Müdürlüğü temsilcilernin katılımıyla bugün toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu, grip salgının daha da büyümesini engellemek amacıyla ilk ve orta dereceli okullar ile okul öncesi eğitim kurumlarında Kurban Bayramı'na kadar eğitim ve öğretime ara verme kararı aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün, Kurban Bayramı sonrasında okullarda telafi dersleri verileceğini söyledi. Uşak İl Sağlık Müdürü İsmail Alkan, il genelinde domuz gribi vakasının bulunmadığını önesürdü, şüphe üzerine başvuranların ise tahlil sonuçlarının negatif çıktığını söyledi.

ERZİNCAN'DA

Erzincan Valisi Abdulkadir Demir başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullardaki grip salgını durumunu değerlendirdi. Toplam 43 bin 55 öğrencinin eğitim- öğretim gördüğü okullarda 5 bin 216 öğrencinin, grip ve üstü solunum yolları rahatsızlığı nedeni ile okula gitmemesi üzerine okulların tatil edilmesi kararlaştırıldı. Vali Demir, grip tatilinin Kurban Bayramı tatiliyle birleştirildiğini belirterek, “20 kasım günü öğrencilerin grip ve üstü solunum yolları enfeksiyonundan dolayı yüzde 8’i okula gitmiyordu. Bugün bu oran yüzde 12.5'a yükseldi. Milli Eğitim ve Sağlık İl Müdürlüğü'nden gelen verileri değerlendirmemizde okulları 2.5 gün tatil etmeyi uygun bulduk” dedi. Erzincan genelindeki tüm okulları kapsayan tatil nedeniyle, eğitim- öğretime 1 Aralık'ta yeniden başlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!