Uşak Belediye Başkanı'na coplu saldırı

Güncelleme Tarihi:

Uşak Belediye Başkanına coplu saldırı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2012 11:16

UŞAK Belediye Başkan Yardımcısı 47 yaşındaki Halil İbrahim Buldaş, evinin önünde uğradığı coplu saldırıda yaralandı. Buldaş, Uşak Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınırken, polis olayla ilgili belediye çalışanı 35 yaşındaki İ.G.’yi gözaltına aldı.

Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Hali İbrahim Buldaş, dün saat 21.30’da Kemalöz Mahallesi, 1’nci Pırlanta Sokak’taki evinin önüne geldi. Bu sırada yanına yaklaşan bir kişi, Buldaş’a yumruk atıp, copla saldırdı. Neye uğradığını şaşıran Buldaş, bağırarak yardım istedi. Bunun üzerine saldırgan, beyaz renkli bir otomobile binip, hızla uzaklaştı. Başta başı olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerine darbeler gelen Buldaş, ambulansla Uşak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavisi süren Buldaş’ın sağlık durumunun iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi. Basın mensuplarının Buldaş ile görüşmesine izin verilmezken, yakınları saldırıya anlam veremediklerini söyledi.

Olayın ardından çalışma başlatan polis, Belediye Kültür Müdürlüğü’nde memur olarak görev yapan İ.G.’yi, şüpheli olarak gözaltına aldı, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Bağımsız Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, yardımcısını hastanede ziyaret edip, olay hakkında bilgi aldı. Başkan Erdoğan, "Konuyu biz de bilmiyoruz. Sorgulamadan sonra herhalde polis bir açıklama yapar. Şu an bir şey söylemek doğru olmaz. Buldaş’ın sağlık durumu iyi, inşallah kısa sürede tekrar görevinin başında olacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!