Urla Cezaevi'nde gardiyan operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Urla Cezaevinde gardiyan operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2006 17:13

İzmir'in Urla ilçesindeki ceza ve tutukevine düzenlenen operasyonda, bazı mahkumlarla iş birliği yaparak tehdit ve baskıyla haraç alma, cezaevine uyuşturucu ve cep telefonu sokarak pazarlama gibi suçlara karıştıkları öne sürülen, aralarında başgardiyanın da bulunduğu 5 infaz koruma memuru gözaltına alındı.

Urla Cezaevinden tahliye olan bir mahkumun Urla Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'e başvurarak, cezaevinde infaz koruma memurlarıyla bazı mahkumların illegal işler yaptığı yönünde şikayette bulunması üzerine, Savcılık inceleme başlattı. Yaklaşık 1,5 aydır devam eden inceleme ve takibin ardından, Savcı Gök'ün talimatıyla önceki gün operasyon başlatıldı. Operasyonda, cezaevinin başgardiyanı M.T, infaz koruma memurları B.K, R.B, M.Z. ve N.A. gözaltına alındı. Cezaevinde yapılan aramalarda ise uyuşturucu ve cep telefonları ele geçirildi. Gözaltının ardından, daha önce cezaevinde kalan ve halen kalmakta olan çok sayıda kişinin ifadelerinin alındığı bildirildi.

Gözaltındaki infaz koruma memurlarının, bazı mahkumlarla oluşuma girerek, mahkumlardan zorla ve tehditle haraç aldıkları, vermeyenleri mahkumlara darp ettirdikleri, cezaevine soktukları uyuşturucu hap, esrar ve cep telefonlarını mahkumlara sattıkları, cezaevi telefonunu para karşılığı kullandırdıkları, ailelerin getirdiği yiyeceklere el koydukları ve bazı mahkum yakınlarına sarkıntılık ettikleri öne sürüldü.

Gözaltındaki bir infaz koruma memurunun üzerinde bir hükümlüye ait senet bulunduğu ve bunun zorla imzalatıldığının tespit edildiği öğrenildi. Operasyonu yöneten Cumhuriyet Savcısı Gök, konuyla ilgili soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü belirtti. İlk belirlemelerde olayla bağlantıları olduğu tespit edilen 10 mahkumun başka cezaevlerine nakledildiğini ifade eden Gök, halen cezaevinde kalan ve daha önce tahliye olmuş 40 kişinin konuyla ilgili şikayetçi olduğunu, cezaevine sokulan uyuşturucunun kimden temin edildiğinin araştırıldığını belirtti.
Sorguları süren zanlıların, yarın adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!