Urfa’nın kahramanı

Güncelleme Tarihi:

Urfa’nın kahramanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2001 02:19

Yerel Televizyonlar Birliği'nce (YTB) organize edilen ve halk tarafından belirlenen ‘halk kahramanı’ ödülü Şanlıurfalıların oylarıyla Hürriyet Gazetesi yazarı Bekir Coşkun'a verildi.

Güneydoğu Televizyonu organizasyonunda Coşkun, Şanlıurfalı sanatçı İbrahim Tatlıses'ten daha fazla oy alarak ‘‘Halk kahramanı’’ seçildi.

Ankara Dedeman Oteli'nde önceki gün yapılan törende ödülünü alan Bekir Coşkun , ‘‘Gerçek halk kahramanları, bu ekonomik koşullarda ekranlarını karartmayan yerel televizyon ve seslerini duyuran radyolardır’’ dedi.

SEZER'E DE ÖDÜL

Birliğin ödüle layık gördüğü kişiler arasında, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Nuri Kayış, sanatçılar Şener Şen, Yılmaz Erdoğan ve Fatih Terim yer alıyor.

YTB Genel Başkanı Şeyda Açıkkol, törende yaptığı konuşmada, topluma önder olacak insanların, ‘‘dayatılan insanlar’’ olacağına inanmadıklarını ve ‘‘halk kahramanı’’ kampanyasını başlattıklarını belirtti.

ONUR ÖDÜLLERİ

Törende, ‘‘Onur Ödülleri’’ne layık görülen Kamu-Sen Genel Başkanı Resul Akay, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, AKUT Başkanı Nasuh Mahruki, tiyatro sanatçıları Yıldız Kenter, Şükran Güngör ve Cüneyt Gökçer, Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu, Aydın Örs ile Mustafa Özbek'e ödülleri, yerel televizyon temsilcileri ve politikacılardan tarafından verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!