Urfa, Cizre ve Ağrı ve Yüksekova'da gerginlik

Güncelleme Tarihi:

Urfa, Cizre ve Ağrı ve Yüksekovada gerginlik
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 12:39

Terör örgütü yandaşları, günlerdir yurdun çeşitli yerlerinde bölücübaşı Öcalan'ın cezaevi koşullarını bahane ederek olay çıkardı. Bugün Şanlıurfa, Şırnak'ın Cizre, Hakkari'nin Yüksekova ve Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçelerinde öğle saatlerinde PKK terör örgütü yandaşları ile güvenlik güçleri arasında çıkan arbede çıktı.

Haberin Devamı

CİZRE'DE 4 GÜNDÜR GERGİNLİK SÜRÜYOR

YÜKSEKOVA'DA ZIRHLI ARAÇLARI YAKTILAR

DOĞUBAYAZIT'TA OLAYLAR ÇIKTI

URFA SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

OLAYLARDAN GÖRÜNTÜLER / WEB TV

ŞIRNAK KARIŞTI / WEB TV

ŞANLIURFA

Şanlıurfa’da DTP tarafından düzenlenen ‘özgür irade demokratik çözüm’ mitingi öncesi ve sonrasında olaylar çıktı. Miting öncesi, Alperenler Ocağı, işyerleri ve polisleri taşlayan göstericiler, miting sonunda da saldırmak istediği polisler tarafından coplanıp gözaltına alındı. 49 kişi çok sayıda havai fişek, sapan, molotof, demir bilye ile gözaltına alınırken, olası gösterilere karşı güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı.

DTP’nin düzenlediği mitinge DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, bölücübaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşleri Mehmet ve Fatma Öcalan da katıldı.

CİZRE

Haberin Devamı

Cizre’de Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarının düzeltilmesi için DTP tarafından düzenlenen yürüyüşe polis müdahale ederek izin vermedi. Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal’ın “Karayolunda değil Cudi Mahallesi’nde yürüyeceğiz ve orada basın açıklaması yapıp dağılacağız” talebi polis tarafından kabul edilmedi. Bu arada ilçenin bir çok giriş noktasında önlem alan güvenlik güçleri, çevre il ve ilçelerden gelerek yürüyüşe katılmak isteyenleri ilçeye sokmayarak geri gönderdi.

Cudi ve Nuh mahallelerinde de yaklaşık 1000 kişi, 200 metre mesafedeki Atatürk Parkı’na gitmek üzere İdil karayolu üzerinde toplandı. Göstericiler, karayolu üzerindeki Karayolları Şube Müdürlüğü bahçesinde önlem alan çevik kuvvet ekipleri ile özel harekat timlerine taşlarla saldırdı. Polis, grubu dağıtmak için panzerlerden tazyikli su sıkıp gözyaşartıcı bomba kulandı. Cizre'de izinsiz gösteri yapan ve uyarılara rağmen dağılmayarak polise taş attıkları belirlenen 15 göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.

DOĞUBEYAZIT

Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde DTP ilçe teşkilatı önünde toplanan bir grup, izinsiz yürüyüş düzenlemek istedi. İlçe merkezinde yoğun güvenlik önlemi alan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, gurubun yürüyüş yapmasına izin vermeyerek dağılmaları konusunda uyarı yaptı.Polisin uyarısına rağmen terör örgütü lehine slogan atarak polise taşla saldıran grubu güvenlik güçleri, biber gazı ile müdahale ederek dağıttı.Ara sokaklara dağılan ve yola barikat kuran 20 gösterici polis tarafından gözaltına alındı. İlçedeki iş yerleri ve okullara zarar veren göstericiler nedeniyle esnaf kepenk kapattı.

YÜKSEKOVA

Haberin Devamı

Kandil ve Mahmur Kampından gelen 9 kişinin de katıldığı Hakkaki’nin Yüksekova ilçesindeki mitingde olaylar çıktı. Miting de yapılan konuşmaların ardından 2 bin kişilik bir grup ilçe merkezine doğru yürüyüşe geçti. Bu sırada ilçe merkezinde bulunan polis araçlarını taşlanması üzerine olaylar çıktı. Polis göstericileri dağıtmak için gözyaşartıcı bomba ve tazikli su kullandı.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!