Ürdün'de terör örgütü operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Ürdünde terör örgütü operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2012 17:47

Ürdün Emniyet Müdürü Hüseyin el-Mecali, emniyet güçlerinin ülkenin güvenliğini tehdit eden faktörlere karşı mücadele etmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Ürdün Emniyet Müdürü Hüseyin el-Mecali, emniyet güçlerinin ülkenin güvenliğini tehdit eden faktörlere karşı mücadele etmek için elinden geleni yapacağını söyledi.

El-Mecali, başkent Amman'nın kuzeyindeki el-Haşimi ve el-Kemaliye mahallerinde iki hücre evine düzenledikleri baskınla ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Emniyet güçleri, ülkenin güvenliğini tehdit eden faktörlere karşı mücadele etmek için elinden geleni yapacaktır” diye konuştu.

Kemaliye bölgesinde Çarşamba günü yaşananlara ilişkin Ürdün Silahlı Kuvvetlerinden istihbarat bilgileri aldıklarını ifade eden El-Mecali, “Bilgileri teyit ettikten sonra içinde silahlı bir grup bulunduğu iddia edilen evi izlemeye aldık” şeklinde konuştu. El-Mecali, terör örgütü olduğundan şüphelenilen çetenin, etrafını saran emniyet güçlerine ateş açtığını ve 4 saat süren çatışmalardan sonra 13 mensubunun yakalandığını bildirdi.

Emniyet Müdürlüğü basın merkezinden yapılan açıklamada ise, 10 ila 15 kişiden oluşan örgütün, Amman'ın en-Nasr, el-Kemaliyye ve el-Haşimi mahallelerinde silahlı soygun, hırsızlık, yol kesme ve gasp gibi suçları işlediği, asıl amacının ise ülke güvenliğini ve kamu düzenini bozmak olduğu ifade edildi.

Emniyet güçlerinin El-Haşimi ve El-Kemaliye mahallelerinde Çarşamba günü iki hücre evine düzenlediği operasyonda teröristlerle çıkan çatışmanın ardından 13 örgüt mensubu gözaltına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!