Ünlülerin sitesinde yıkım

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin sitesinde yıkım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2010 11:22

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Gündoğan Beldesi'ndeki birçok ünlü ismin villasının da bulunduğu sitenin kaçak olduğu belirlenen sosyal tesis ve ek bölümlerinin önemli kısmı jandarmalar eşliğinde yıkıldı. Yıkım, site sakinlerinin avukatları aracılığıyla yaptıkları itiraz sonucu mahkeme kararıyla durduruldu.

Haberin Devamı

SİTEDEN FOTOĞRAFLAR

ÜNLÜLERİN SİTESİNİ YIKTILAR / WEB TV           

Müteahhit Eyüp Kılınç, 1999 yılında Gündoğan Beldesi'ndeki 55 dönümlük araziye, ‘Park Kaloma’ adı altında içinde denize sıfır 40 lüks villa bulunan tatil sitesi yaptı. Kılınç, villaları sosyal tesis, fitness center, çocuk evi, jenaratör ve arıtma tesisi konseptiyle 500 bin ile 2 milyon Euro arasında değişen fiyatlarla aralarında Can Tanrıyar, Cem Duna, Hüsnü Özyeğin, Levent Kırca, Mehmet Barlas, Deniz Gökçe, Kamil Özçoban, Asaf Savaş Akat, İrfan Koç, Serap Yağız ve Can Peker'in de bulunduğu çok sayıda ünlü isme sattı. Gündoğan Belediyesi, 3 yıl önce sitenin sosyal tesis ve ek bölümlerinin kaçak olduğunu belirleyip, 22 bin TL cezası kesip, kısmen yıkım kararı verdi. Site yönetimi bunun üzerine belediyeye ‘Cezanın iptali’, müteahhit Kılınç hakkında da ‘dolandırıcılık’ iddiasıyla 10 ayrı dava açtı. Davalar sürerken, müteahhit Eyüp Kılınç, İstanbul Barosu avukatlarından Okan Fenercioğlu ve 80 jandarma eşliğinde, bu sabah siteye gelerek yıkıma başladı. Bunun üzerine site sakinlerinin avukat Göray Karadut aracılığıyla başvurduğu Bodrum 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi, ‘Davalar sonuçlanana kadar yıkımın durdurulmasına’ karar verdi. Ancak, 4 saatte, jeneratör ve arıtma tesisinde içinde olduğu sosyal tesis ve müştemiliyatın yüzde 90'nın yıkılması üzerine site elektriksiz ve susuz kaldı. Site sakinleri yıkımı çaresiz izledi.         

TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ’
        
Avukat Karadut, müteahhit Kılınç'ın kendisini belediye şikayet edip, sitedeki diğer bazı yerlerin de kaçak olduğunu belirtip, geçen 22 Nisan'da encümenden yıkım kararı çıkartırdığını öne sürdü. Karadut, Kılınç'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve hafta sonu tatili ardından da zaman kaybetmeden yıkımı gerçekleştirdiğini öne sürerek şöyle dedi:

“Ancak, yangından mal kaçır gibi yapılan bu yıkım sırasında bazı demirbaşlar da zarar gördü. Oysa yıkım için müteahhite 1 ay süre verilmişti. Kılınç, sosyal tesislerinde içinde bulunduğu bu projeleri göstererek vilları sattı. Villa sahipleri şimdi maddi ve manevi zarara uğradı. Elektriği, suyu, arıtması, sosyal tesisi olmayan villayı kimse yüksek paralar ödeyerek almak istemez. Bu nedenle yeni bir tazminat davası açacağız.”

Yıkım ardından harebeye dönen sitede müteahit Kılınç adına açıklama yapan Avukat Okan Fenercioğlu ise, site sakinleri iddialarının asılsız olduğunu öne sürdü. Fenercioğlu, yapılan tüm sosyal tesis ve müştemiliyatının müvekkili Kılınç tarafından site yönetiminin bilgisi dahilinde yapıldığını iddia ederek, şunları söyledi:

“Belediyenin aldığı karar bize tebliğ edilince yıkıma başlama kararı aldık. Yıkım için daha önce geldiğimizde bir kaç kez site yönetiminin ve adamlarının sert tepkisi ile karşılaştık. Bu nedenle Kaymakamlığa müracaat edip, jandarma ile yıkımı gerçekleştirdik. Yıkımı yapmasaydık kanunlar karşısında biz de suçlu duruma düşerdik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!