Ünlülerin cezaevi için trilyonluk yemek ihalesi

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin cezaevi için trilyonluk yemek ihalesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2001 15:41

Haberin Devamı

Her kesimden "konuk" ettiği ünlü insan nedeniyle kamuoyunda adı "Flamingo Yolu" ve "VİP Cezaevine" çıkan Kartal Özel Tip Cezaevinin, 2001'in kalan aylarında hükümlü, tutuklu ve görevli personeline verilecek yemek için 905 milyar 130 milyon liralık ihale açıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kartal Cezaevi "2001 mali yılının sonuna kadar", yani bu yılın kalan 5 ayı için toplam tahmini bedeli 905 milyar 130 milyon lira olan hazır yemek ihalesi açtı. 26 Temmuz'da cezaevinde yapılacak 2 ihaleye de katılmak isteyen firmaların, günde en az 5 bin kişiye yemek pişirme dağıtma kapasitesine sahip olmaları gerekiyor.

İstekli firmaların ihale tarihinden önceki aylarda en az bir diyetisyen çalıştırmış olması gerektiği belirtilen ihale koşulları arasında, "firmanın, elektrik ve su kesintisi dışında mutfağında meydana gelebilecek olası bir arıza veya olağanüstü durumlarda hizmeti aksatmadan yürüteceğine dair taahhütname vermesi" de bulunuyor. Mutfakta olabilecek besin zehirlenmelerine karşı firmanın sigorta yaptırdığını gösteren poliçeyi de cezaevine sunması gereken ihalede, İSO 9002 Kalite Güvence Sistemi Belgesi olan firmalar tercih edilecek.

Kartal Cezaevinin ünlü konukları arasında Mehmet Ali Ağca, Alaattin Çakıcı, Erol Evcil, eski bakan Cavit Çağlar, Etibank'ın eski sahibi Dinç Bilgin, Yurtbank'ın eski sahibi Ali Balkaner, Sümerbank'ın eski sahibi Hayyam Garipoğlu, Egebank'ın eski sahibi Murat Demirel, reklamcı Nail Keçili, Esenyurt Belediyesi eski Başkanı Gürbüz Çapan, Urfi Çetinkaya bulunuyor.

YEMEK BEĞENMİYORLAR

Bu arada geçtiğimiz aylarda cezaevinde çıkan yemekleri beğenmeyen ünlü konukların, görevli gardiyanları, kebap-lahmacun almak için resmi araçlarla dışarıya gönderdikleri yönünde ortaya atılan iddialar Adalet Bakanlığınca yalanlanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!