Ünlüler de yardımseverler ordusunda

Güncelleme Tarihi:

Ünlüler de yardımseverler ordusunda
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 1999 00:00

Haberin Devamı

Herkesin ortak beklentisi yardımların doğru hedeflere ulaştırılması.

Deprem felaketi ile Türk halkı bir kez daha kenetlendi. Gönüllü yardım ordusu en kısa sürede depremden zarar gören vatandaşlara ulaşmak için seferberlik oluşturdu. Enkaz kurtarma çalışmalarının yanı sıra gönüllü vatandaşlar depremden zarar gören bölgelere giderek yiyecek dağıttı, koliler taşıdı, sağlık malzemesi isteyenlerin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Bu inanılmaz tablo karşısında pekçok ünlü de hemen yardım kervanına katıldı. Kimi para, kimi malzeme yardımı yaparak zarar gören vatandaşların acılarını azaltmayı umut ediyor. Ama nereye ve nasıl yardım yaparım sorusunu hepimiz gibi taşıyanlar da pek çok...

Eşya yardımı yaptım

Gizem Özdilli (manken)

Açıkhava Tiyatrosu önünde bir ekip gıda, para, giysi, mutfak eşyası ve ev eşyası topladı. Gidip ne var, ne yoksa topladım. Arkadaşım Canan Mutluer de kendi aldıklarıyla birlikte her şeyi ekibe vermiş.

Yardım doğru ellerde olmalı

Osman Yağmurdereli (müzisyen, yapımcı)

TRT'nin açtığı yardım kampanyasına 1,5 milyar TL bağışladım. İnsanların bilinçsizce yardım etmesindense, devletin yolunu izleyerek karmaşaya son vermek gerekiyor. Hiç bir tecrübe olmadan yapılan yardım, kötü sonuçlar doğurabilir.

Rehabilitasyon tedavisi yapacağım

Mustafa Altıoklar (doktor, yönetmen)

Para veya erzak yardımı yapmaktansa, oluşmuş sakatlıkların giderilmesi için ücretsiz rehabilitasyon ve fizik tedavi yapacağım. Amacım, acil durum sonrası devreye girip, yaralı veya sakat kalanlara yardım etmek.

AKUT vasıtasıyla

Aylin Arasıl (manken)

AKUT'a yardımda bulundum. Para, erzak, giysi, elimde ne varsa veriyorum. Ancak kriz masalarının son derece bilinçsiz çalıştıklarını görüyorum ve üzülüyorum. İnsanların daha profesyonel yardımlara ihtiyacı var. Deprem bölgesine gittim, orada yardımda bulundum. Elimden geldiği ölçüde maddi ve manevi yardımda bulunmaya devam edeceğim.

Ben susturuldum

Nurseli İdiz (tiyatro sanatçısı)

Hiçbir yardım yapmıyorum. İçim acıyor ama yapacak bir şey yok. Çok kızgınım. En büyük sorumlu belediyeler . Seçim kazanmak için kırık dökük binalar yapıldı. 72 üniversitenin 27 tanesinde deprem dersi var. Diğerleri kaldırıldı. Böyle bir bilim dalını kabul etmiyorlar. Böyle düşünen bir devlete ne denir ki?

Bu bir organizasyon işi

Neslihan Yargıcı (modacı)

Bunlar bir organizasyon işi. Tabii bankaya para yardımı yapıyorum ama asıl sonuçlar zamanla ortaya çıkacak. Ailesiz kalan bir sürü çocuk var. Onların okutulması, bakılması çok önemli. Vatandaşlara nasıl yardım edeceklerine dair biraz bilgi verilmeli. Nereye başvuracağız, kimle görüşeceğiz bilemiyoruz.

İhtiyaç yok dediler

Tan Sağtürk (balet)

Kan vermeye gittik fakat ihtiyaç olmadığını söylediler ve bizi geri çevirdiler. Bir kere daha gidip soracağım. Bu arada Gölcük'e ve diğer deprem bölgelerine giden arkadaşlarıma para, giysi ve erzak veriyorum.

Orada boş boş durmak istemiyorum

Aysun Kayacı (manken)

Kızılay'a bağışta bulunacağım. Deprem bölgesine gitmeyi çok istiyorum, ama ne yapabileceğimi bilmiyorum. Çünkü vasıflı değilim. Orda boş boş durup iş yapanları da engellemek istemiyorum.

Anlamsız dedikodulara dikkat

Bedri Baykam (ressam)

Bir: Herkesin bağış yapmasını teşvik etmek gerekiyor. İki: Az veya çok bağış yapmak konusuda dedikodulara imtina etmek gerekiyor. Bu tip laflar bağışları arttırmaz, aksine azaltır. Ben banka aracılığı ile para yardımı yapacağım. Sonra da Plastik Sanatçıları Derneği'ne geliri depremzedelere verilmek üzere bir resim müzeyedesi yapılmasını önereceğim.

Çıplak insanlara kumaş

Cemil İpekçi (modacı)

Hastanelerde çıplak insanlar var. Konfeksiyoncu arkadaşlarımızdan sabahtan beri giyim eşyası topluyoruz. Devamlı temastayız. Kendi ellerimizle Adapazarı'na götüreceğiz. Şu an gitmeyi düşünmüyorum. Kuru kalabalık dışında bir işe yaramam. On gün içinde yapacağım defilenin gelirini de oraya bırakacağım.

Adapazarı korkunçtu

Demet Sağıroğlu (şarkıcı)

Şu an bankaya bağış yapmaya gidiyordum. Deprem bölgesine gitmeyi düşünmüyor zaten oradan geliyorum. Depremden bir saat sonra ben Adapazarı'ndaydım. İzmir'den geliyordum. Korkunçtu.

Banka aracılıyla yardım

Bozok Gören (manken)

Şu anda Marmaris'teyim. Deprem bölgesine gidemedim ama Vakıfbank aracılığıyla para yardımında bulundum. Yine yardımlara devam edip, ihtiyaç maddeleri, erzak ve giysi göndermeyi de düşünüyorum.

Ne yapabilirim bilmiyorum

Deniz Arcak (şarkıcı)

Para yardımında bulundum, ama daha nasıl yardım edebilirim bilmiyorum. Biraz daha organize olmak gerektiğini düşünüyorum. Başımıza gelen çok büyük bir felaket, herekese geçmiş olsun demekten başka yapacak birşey yok. Adapazarı'na gitmek istedim ama giden arkadaşlarım ‘Eğer gelirsen, seni üç yıl toplayamayız’ dediler. Gidenler ruhsal çöküntü içinde dönüyorlarmış. Allah herkese yardım etsin.

Kampanyaları kendinden

Kenan Doğulu, deprem felaketinde mağdur olan vatandaşlarımıza katkıda bulunmak amacıyla İstanbul Valiliği ve Emlak Bankası'yla birlikte bir yardım kampanyası başlattı. Doğulu bu yeni kampanyasını bir basın toplantısı ile duyurdu ve sanatçı dostlarından da duyarlı davranarak kampanyaya katılmalarını, Türkiye Emlak Bankası Merkez Şubesi 444444 numaralı hesaba para yatırmalarını istedi. Toplantıya katılan Emlak Bankası Merkez Şubesi Müdürü Yusuf Gökmen 100 milyar TL, Kenan Doğulu 1 milyar TL bağış yaptıklarını belirtti.

İstanbulsporlu Emre, Gölcük'e gidip ordaki bir aşevinde yemek dağıttı.

Cem Yılmaz-Cem Özer-Yılmaz Erdoğan: Ataköy Marina’dan kalkan sürat tekneleriyle Yalova’ya erzak ve ilaç götürdüler. Oradan Çınarcık’a geçtiler.

Ali Taran, bir araba dolusu nevresim takımı gönderdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!