Ünlüler bu yıl da adliyedeydi

Güncelleme Tarihi:

Ünlüler bu yıl da adliyedeydi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2001 13:50

Sanat, müzik, sinema, podyum ve şov dünyasının ünlü isimleri Tarkan Tevetoğlu, Türkan Şoray, Kadir İnanır,Cem Yılmaz, Nükhet Duru, Harika Avcı, Buket Saygı, Fatih Ürek ve Tayfun Duygulu, ``sanık``, ``müşteki``, ``davalı`` ve ``davacı`` sıfatlarıyla 2001 yılında İstanbul`daki çeşitli adliyelere geldiler.

Pop müzik sanatçısı Tarkan Tevetoğlu, ABD`de erkek arkadaşlarıyla çekilmiş fotoğraflarla kendisine şantaj yaptığı öne sürülen Süleyman Şahin hakkında İstanbul 4. Asliye Ceza Mahkemesi`nde açılan davanın 19 Kasım 2001 tarihli duruşmasına ``müşteki`` sıfatıyla katılarak, ifade verdi. Tevetoğlu ayrıca, Şahin`in şikayeti üzerine ``tehdit`` suçlamasıyla İzmir Sulh Ceza Mahkemesi`nde hakkında dava açılan dava kapsamında 27 Aralık 2001 tarihinde İstanbul Adalet Sarayı`na gelerek, ifade vermek zorunda kaldı.

Sanatçı Nükhet Duru da babasıyla ilgili yapılan haberlerde kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi`nde açılan davanın duruşmasına katılarak, Muhtar`dan şikayetçi oldu.


Şovmen Cem Yılmaz ise gösterilerine ait CD`leri izinsiz çoğalttıkları gerekçesiyle bazı kişiler hakkında açılan dava kapsamında ``müşteki`` sıfatıyla Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi`nde ifade verdi.


AVCI, ÃœN, BAYÃœLGEN, DUYGULU VE SABAH

Harika Avcı da eski sevgilisi Abdülkadir Uslu hakkında ``dolandırıcılık`` ile ``ölümle tehdit``ten açılan kamu davalarında ``müşteki`` sıfatıyla, evini dekore eden tasarım şirketi aleyhine açtığı 120 milyar lira tazminat istemli davada da ``davacı`` olarak yer aldı.

Manken Emine Ün, fotoğraf çekimi sırasında kıyafet değiştirirken gizli kamerayla çıplak görüntülerini alan Hakan Kütükçüoğlu hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, savcılıkta ifade verdi.

Åžovmen Okan Bayülgen ise verdiÄŸi 50 bin dolarlık teminat senedini icra yoluyla tahsil etmeye kalkan 2 sanık hakkında açılan davayaÂ``müşteki``,Âmüzisyen Feridun DüzaÄŸaç`a ``hakaret ettiÄŸi`` iddiasıyla 900 milyon lira tazminat kaybettiÄŸi davaya da ``davalı`` sıfatıyla katıldı. 


Ses sanatçısı Tayfun Duygulu, geçirdiği trafik kazasına ilişkin kamyon şoförü hakkında açılan davada ``müşteki`` olarak ifade verdi.


Coşkun Sabah, ödediği 5 aylık aidatı zimmetine geçirdiği ileri sürülen site görevlisi Erdoğan Topaloğlu`nun yargılandığı davada ifade vermek zorunda kaldı. 


 
TÃœRÃœT, ÃœREK, ÅžORAY, Ä°NANIR, SAYGI VE AKKAYA

Önce sahnede ``Arto`` adını kullanan Harutyun Dalga`yı, daha sonrada İsmail Türüt`ü silahla yaralayan Tolga Bilgi hakkında açılan davalarda da Dalga ve Türüt ``müşteki`` sıfatıyla dinlendi.


Şarkıcı Fatih Ürek, ``uyuşturucu kullanmak`` suçundan yargılandığıİstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi`nde, sahnede ``Zümre`` takma adını kullanan dansöz Ayşe Sarıkavak da aynı suçtan gözaltına alındıktan sonra Beykoz Cumhuriyet Savcılığı`nda ifade verdi. 


Sinema sanatçısı Türkan Şoray da, Rüçhan Adlığ`ın mirasçılarının açtığı davalarda ``davalı`` olarak yer aldı.


Kadir İnanır ile manken Buket Saygı arasındaki ``sarkıntılık ve hakaret`` iddialarına ilişkin Sarıyer ve Beyoğlu adliyelerinde açılan ceza ve tazminat davaları ile Erberk Prodüksiyon ve Ticaret Limited Şirketi`nin sözleşmesine aykırı davrandığı gerekçesiyle manken Deniz Akkaya hakkında açılan tazminat davaları da devam ediyor.


DİĞER ÜNLÜ İSİMLER

Klip ve dizilerinde rol alan Ayşegül Yıldız`ın ``hürriyetini tahdit ettiği`` iddiasıyla yargılanan İbrahim Tatlıses ile Diyarbakırlılar`a basın yoluyla hakaret ettiği öne sürülen manken Ebru Şallı, haklarında açılan davalarda yıl içinde ``suç unsurları oluşmadığı`` gerekçesiyle beraat ettiler.``Karagümrük çetesi`` üyeleriyle birlikte yargılandığı davada verilen beraat kararı Yargıtay`ca bozulan Sibel Can ile Fatma Girik, Mustafa Sandal ve Mahsun Kırmızıgül de, ``vergi kaçakçılığı`` suçundan çeşitlimahkemelerde açılan davalarda yargılandı. 


Yine yıl içinde Yeşim Salkım, meslektaşı Gülben Ergen hakkında ``hakaret ve iftira`` suçlamasıyla tazminat davası açarken, Muazzez Ersoy da 4 aylık eşi manken İsmet Özhan`dan ``şiddetli geçimsizlik`` nedeniyle tek celsede boşandı.


Sezen Cumhur Önal, ``Mektup`` adlı şarkının sözlerinin izinsiz kullanılması nedeniyle Haluk Levent`ten 23 milyar lira tazminat almaya hak kazandı.
 
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!