Ünlü yönetmenlerden 11 Eylül filmleri

Güncelleme Tarihi:

Ünlü yönetmenlerden 11 Eylül filmleri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2002 11:52

ABD'nin en büyük film şirketlerinden Universal, dünya çapında ünlü 18 yönetmenden 11 Eylül konusunda 11 dakika 9 saniye uzunluğunda filmler yapmalarını istedi.Film yapması istenen yönetmenler arasında İran'dan Abbas Kiarostami ve genç kadın yönetmen Samira Makhmalbaf'ın yanasıra Woddy Allen, Ken Loach, Jean-Luc Godard da var.

Haberin Devamı

Film yapması istenen iki İranlı yönetmen İran sinemasının en çok tanınan büyük ustası Abbas Kiarostami ve yeni parlamaya başlayan genç kadın yönetmen Samira Makhmalbaf.

İran sinemasının dünya çapında tanınan Kiarostami dışındaki en büyük ustası Muhsin Mahmalbaf'ın kızı olan Samira, geçen yıl Cannes'da "Kara Tahta" filmiyle büyük başarı kazanmıştı.

 Film yapması istenen 20 yönetmen arasında şu isimler bulunuyor:  Woddy Allen, Ken Loach, Jean-Luc Godard, Nikita Mikhailov, Wim Wenders, Yusuf Şahin, Nanni Muretti, Roman Polanski, Lars von Trier, Angelopolos, Amoso Gitai, Takeshi Kitano ve Alma Duar. 

Universal şirketinin film yapması istenen 20 yönetmenden 15'inin teklifi kabul eder etmez çekimlere başlayacağı, filmlerin bu yıl Cannes Film Festivali'nde gösterilmesinin planlandığı belirtildi.11 Eylül Filmleri projesinin sponsorları arasında Uluslararası Kızılayev Kızılhaç Federasyonu ve UNESCO da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!