Ünlü yapımcı için yeniden tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Ünlü yapımcı için yeniden tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 12:29

BURSA Emniyet Müdürlüğü tarafından konsomatrislerin şikayeti üzerine başlatılan ve ilk duruşmada tahliye edilen aralarında müzik yapımcısı Doğan Karakaya’nın bulunduğu tutuksuz yargılanması kararlaştırılan 10 sanıktan 9’u hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geçen yılın Kasım ayında, gazinolarda konsomatrislik yapan kadınların şikayeti üzerine başlattığı operasyonda, toplam 50 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin üzerlerinde, ev ile işyerlerinde yapılan aramalarda 15 tabanca ve bu silahlara ait 167 fişek, 10 gram esrar, 2 milyon 941 bin 538 TL tutarında 522 imzalı senet ve 1 muşta bulundu. 13 bilgisayar kasası, 13 diz üstü bilgisayar, 12 hard disk, 5 flash disk, 310 DVD ve CD, 43 cep telefonu, 3 fotoğraf makinası, 4 sim kart ile 6 kart okuyucusuna da incelenmek üzere el konuldu.

Bursa Emniyet Müdürlüğü’nce gözaltına alınan şüpheliler arasında, kurduğu müzik şirketi ile Hadise, Petek Dinçöz, Alişan, Murat Dalgılıç, Tan, Zeynep Dizdar, Toprak, Tuğba Özerk gibi sanatcıların eserlerine yapımcılık hizmeti veren Doğan Karakaya da, ’Çete lideri olmak’ ve ’İnsan ticareti yapmak’ suçlaması ile yer aldı. Sorgulamalarının ardından adliyeye çıkartılırken yüzünü kapatan Doğan Karakaya ile 9 arkadaşı tutuklanırken, 40 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa Bölge Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakkında 15 yıla kadar hapsi istenen Doğan Karakaya ile diğer zanlılar geçen ay ilk kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti tutuklu 10 sanığın Adli Kontrol Hükümleri uygulanarak 15 günde bir bağlı oldukları polis merkezine gidip imza atmaları koşulu ile tahliyelerine karar verdi.

Duruşma savcısının bir üst mahkemeye itiraz etmesi üzerine aralarında Doğan Karakaya’nın da bulunduğu 9 sanık hakkında yeniden tutuklama kararı verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!