Ünlü romancı Maeve Binchy hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Ünlü romancı Maeve Binchy hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2012 02:05

Ünlü roman yazarı Maeve Binchy 72 yaşında hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

İtalyanca Aşk Başkadır, Aşk Mutfakta Pişer, Aşkı Yarın Yaşayacaksın, Bir Dilek Tut Benim İçin ve Geri Döneceksin gibi popüler romanların yazarı Maeve Binchy, geçirdiği rahatsızıktan dolayı 72 yaşında hayata veda etti. Dünya çapında 40 milyondan fazla kitap satış rakamına ulaşan Binchy’nin geçirdiği rahatsızlığın ne olduğu henüz bilinmiyor.

İrlanda Başbakanı Kenny: "Milli bir hazinemizi kaybettik"

Dünya çapında tanınan İrlandalı gazeteci ve yazar Maeve Binchy'nin ölümü İrlanda'yı üzüntüye boğdu.

Geçirdiği rahatsızlığın ardından Dublin'de kaldırıldığı hastanede dün gece hayata veda eden ünlü yazar, 72 yaşındaydı.

İrlanda Cumhurbaşkanı Michael D. Higgins, Binchy'nin bir romancı, öykücü ve köşe yazarı olarak, akıcı üslubuyla, dünya çapında milyonlara ulaştığını belirtti ve bu yönüyle özellikle genç yazarlara büyük cesaret verdiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Başbakan Enda Kenny de yaptığı açıklamada, "Bugün milli bir hazinemizi kaybettik" diyerek, hükümet ve İrlanda halkı adına ünlü yazarın eşi Gordon Snell ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Meave Binchy'nin ölümü için medya ve sanat dünyasından da taziye mesajları geldi.

Gazetecilikten yazarlığa

"Çağdaşları arasında en sevilen İrlandalı yazar" diye nitelenen Maeve Binchy, 1940 yılında Dublin'de dünyaya geldi.

University College Dublin'deki (UCD) eğitiminin ardından Dublin'de bir süre öğretmenlik yapan Binchy, daha sonra İrlanda'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Irish Times'a yazmaya başladı ve 1968 yılında gazetenin editörleri arasına girdi.

Binchy roman yazmaya ise, Irish Times'ın Londra bürosuna atandığı 1970'li yıllarda başladı. İlk romanı "Light a Penny Candle" 1982 yılında okurla buluştu.

Yazarlık kariyeri boyunca, aralarında "İtalyanca Aşk Başkadır", "Bir Dilek Tut Benim İçin", "Yalnız Kadınlar Sokağı" ve "Aşk Mutfakta Pişer"in de bulunduğu 16 roman, 4 öykü derlemesi, 1 tiyatro oyunu ve 1 novellaya imza atan Binchy'nin eserleri, dünya çapında beğeni kazandı ve çok satanlar listelerine girdi.

Haberin Devamı

Maeve Binchy'nin son romanı "Minding Frankie" 2010 yılında yayımlandı.

Eserleri 37 dile çevrilen yazar, en son 3 Temmuz'da Irish Times'a verdiği demeçte hayatına dair şunları söylemişti:

"Yürümediğim yollar için hiç pişmanlık duymadım. Her şey güzel gitti. Geriye bakabiliyorum ve geriye bakmaktan büyük keyif duyuyorum. Çok şanslıydım. Hala yanımda olan dostlar ve iyi bir aileyle mutlu bir yaşlılık dönemi geçirdim."
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!