Ünlü ressamdan miniklere ders

Güncelleme Tarihi:

Ünlü ressamdan miniklere ders
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 1998 00:00

Haberin Devamı

Resim çalışmalarına yaklaşık 20 yıldır Amerika'da devam eden Ressam Yücel Dönmez, bu kez ilkokul öğrencilerine ders verdi. Bahçeşehir Koleji'nde anaokul ve ilkokul öğrencileriyle çalışan ve tişörtlerle 30 metrekarelik bir bezi boyayan Dönmez, profesyonel bir sanatçı olarak sanatı eğitimin hizmetine sunduğunu söyledi.

Amerika'da 11 yıl boyunca Urban Gateways adlı kuruluş ile çalışmalarını sürdüren Dönmez, ABD'de öğrendiklerimi Türkiye'ye taşıdığını, Anadolu'yla Kızılderililer'in figürlerini, desenlerini birleştirdiğini, resme farklı bir boyama ve derinlik kazandırmaya çalıştığını anlattı. Türk geleneksel sanatlarından yola çıktığını da ekledi.

Dönmez, dünyada ilk kez kar üzerinde resim yapan sanatçı olarak tanınıyor. Doğadaki heykel çalışmaları ile Türkiye'de 1970'li yıllarda ilk ‘enstalasyon’ örneklerini ortaya koydu. Amerika'daki eleştirmenlerin onun hakkında yorumu şöyle: ‘‘Yüzyıllardır bilinen geleneksel Türk Sanatını çağa taşıyor...’’

1995 yılında Amerika'nın en büyük sanat ödülü olan ‘National Medal of Arts’ın madalyasını alan Yücel Dönmez, bugüne kadar, Amerika ve Türkiye'de 20'nin üzerinde kişisel sergi açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!