Ünlü’nün anısı şaşırttı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü’nün anısı şaşırttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2002 02:13

Eski DSP'li Fikret Ünlü ile İstanbul Sanayi Odası'nın eski Başkanı Memduh Hacıoğlu, dün törenle CHP'ye katıldı.

Törende konuşan Baykal, Türk siyasetini toparlamak istediklerini belirterek, ‘‘Geçmiş uygulamaları ve kişiliğiyle kendilerini kanıtlamış siyasi ahlakı ve sosyal sorumluluğu CHP ile örtüşen toplumun bütün saygıdeğer insanlarını bu toparlanmada görmek istiyoruz’’ dedi.

Ünlü de, CHP'lilerle yeniden bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu söyledi. Ünlü'nün, Erdal İnönü'nün adını vererek bir olayı anımsatması üzerine salonda bir an soğukluk yaşandı. Ünlü şunları söyledi:

‘‘Sayın Erdal İnönü'nün çok güzel bir değerlendirmesi olmuştu. SHP genel başkanıyken bir konuşmamızda ‘bana partiniz kaç yaşında diye soruluyor, ben de bir-iki yaşında diyorum. Keşke hep birlikte CHP'de olsaydık da 80 yaşındayız diyebilseydim. Bizden sonraki çocuklarımız da 100 yaşında, 110 yaşında diyebilseydi' demişti. CHP gibi kurumsallaşmış köklü bir partinin önemini Erdal Bey'in bu sözleriyle bir kez daha anlamıştım.’’

Ünlü
’nün bu olayı anlatmasıyla salonda, ‘‘alkışlamak ve alkışlamamak’’ arasında bir tereddüt yaşandı. Derviş'in nezaketen alkışladı ancak, Baykal ve CHP yöneticileri bu alkışa katılmadı.

Kemal sen de birşeyler söyle

CHP'deki katılım töreninde Deniz Baykal, önceki gün çıktıkları CNN Türk'teki ekonomi programında Kemal Derviş'in fazla konuşmaya fırsat bulamadığı şeklindeki yorumlara esprili bir yanıt verdi. Sağ yanında oturan Derviş'e dönen Baykal, ‘‘Kemal senin de söyleyecek şeylerin vardır. Konuşturmuyor diye şikayetler var’’ esprisini yaptı. Derviş de gülerek, söyleyecek fazla bir sözünün olmadığını, ancak çok mutlu olduğunu söyledi. Derviş, ‘‘Sayın genel başkanımızın önderliğinde bütünleşiyoruz. Çok güzel bir gelişme yaşanıyor’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Erez'e kapı kapandı

CHP
Lideri Baykal, parti örgütü ve yöneticilerden gelen itirazları da gözönüne alarak sağın önemli isimlerinden eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez'e kapılarını kapattı. Ayrıca Mail Büyükerman'ın da başvurusu reddedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!