Ünlü model Ayça Kuru'ya mağazada şok

Güncelleme Tarihi:

Ünlü model Ayça Kuruya mağazada şok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2013 17:06

Dizi ve reklâm filmlerindeki oyunculuğu yanı sıra modellik de yapan Ayça Kuru, cilt bakım ürünü satın almak için gittiği mağazada kâbus yaşadı. Kuru, fondoten denediği sırada, sert plastikten yapılma reklam panosu yüzüne düşütü. Burnunda çatlak oluşan Kuru ameliyata alındı. Konu yargıya taşındı. Mağaza sorumlusu 1,5 yıl hapis istemi ile yargılanıyor.

Haberin Devamı

Model Ayça Kuru’ya sancılı bir süreç yaşatan olay geçtiğimiz yıl yaşandı. Kuru, 20 Nisan günü öğleden sonra, Üsküdar Altunizade’de bulunan alışveriş merkezindeki kozmetik mağazasına gitti. Kuru, güzellik ve cilt bakım ürünlerinin satıldığı ünlü mağazada fondoten denemek istedi. Bunun için aynanın karşısına geçti. Kısa bir süre sonra yaşadıkları nedeni ile ise şoke oldu.

REKLÂM TABELASI DÜŞTÜ
Mağaza içinde bulunan ve sert plastikten yapılma reklam tabelası Kuru’nun yüzüne düştü. Kuru burnundan yaralandı. İlk müdahale mağaza içinde yapıldı. Daha sonra en yakındaki hastaneye götürüldü. Kuru’nun burnunda kemik kırıkları oluşmuştu. Olaydan bir gün sonra da ameliyata alındı. Mağaza yetkilileri Kuru’nun tedavi masraflarını karşıladı.

SÖZLEŞMELER İPTAL
Ancak tedavi süreci ve burunda oluşan şişlik nedeni ile Kuru uzu bir süre iş görüşmesi yapamadı; daha önce imzaladığı sözleşmeler de iptal edildi. Kuru ayrıca Miss Turkey kampına da katılamadı. Maddi ve manevi zarara uğradığını belirten Kuru’nun avukatı ile şirketin avukatları arasında uzun süren görüşmeler oldu. Taraflar, oluşan zararın karşılanması konusunda bir anlaşmaya varamadı.

Haberin Devamı

1.5 YIL HAPİS İSTEMİ
‘Uzlaşı’ trafiği devam ederken konu ile ilgili savcılık soruşturması da yürütüldü. Kapatılan Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘taksirle yaralama’ suçundan mağaza yetkilisi Furkan A. hakkında 18 Mayıs 2012’de iddianame hazırladı. 1,5 yıl hapis istemli dava İstanbul Anadolu 40. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediyor.

‘ASIL SORUMLULARI BULUN’
Üçüncü duruşması geride kalan davada Ayça Kuru’nun Avukatı Hüseyin Uğur Poyraz, Furkan A. dışındaki asıl sorumluların yargılanması için mahkemeye talepte bulundu. Mahkeme geçtiğimiz 30 Mayıs’taki duruşmasında, mağazanın esas sorumlularının bulunması için talepte bulundu.

dgokce@hurriyet.com.tr


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!