Ünlü mankenleri kullanan lüks çetesi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Ünlü mankenleri kullanan lüks çetesi yakalandı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 30, 2009 12:39

İstanbul’da kurdukları şirketler aracılığıyla bankalardan temin ettikleri çeklerle piyasayı dolandırdıkları ileri sürülen 28 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin piyasada güven kazanmak için mağaza açılışlarına Şebnem Schaffer ve Yeliz Yeşilmen gibi ünlü mankenlerin getirdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

ÇETENİN ÜNLÜ MANKENLERLE YAPTIĞI TANITIMLARDAN KARELER

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, sabıkası olmayan üyeleri adına kurdukları şirketler aracılığıyla bankalardan aldıkları çeklerle piyasayı dolandırdığı ileri sürülen bir şebekeyi yakın takibe aldı. Takip sonucunda kimlik ve adresleri belirlenen çete üyelerine yönelik olarak İstanbul'un çeşitli semtleri ile İzmir ve Kocaeli'de tespit edilen 41 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

LÜKS ARAÇLAR

Operasyonda, çete lideri Vehbi İ. (42) ile yardımcısı Kadir İ'nin (39) de aralarında bulunduğu biri kadın 28 kişi gözaltına alındı.

Operasyonda, bir adet pompalı av tüfeği ve 40 adet fişek, 3 adet ruhsatsız tabanca ile bu tabancalara ait 96 adet mermi, 4 bin 200 dolar, bir adet sahte kimlik, 5 adet diz üstü bilgisayar, bir adet masaüstü bilgisayara, 13 adet değişik markalarda lüks otomobil ve cip, çok sayıda boş ve dolu çekler, yazılı senetler, değişik şahıslar adına düzenlenmiş noterlik vekaletleri, tapu belgeleri, değişik şirketler adına şirket faaliyet belgeleri, vergi levhaları, çok sayıda cep telefonu ile bazı belge ve dokümanlar ele geçirildi.

Haberin Devamı

ÃœNLÃœ MANKENLER Â

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulamaları yapılan çete üyelerinin, Pendik, Avcılar, Şişli, Beşiktaş, Gaziosmanpaşa, Sultanbeyli ve İzmir'de şirketler kurdukları ve piyasada güven kazanmak için mağaza açılışlarına ünlü mankenler Şebnem Schaffer ile Yeliz Yeşilmen’i çağırıp görkemli açılışlar yaptıkları ortaya çıktı.

Açılışların ardından da çetenin, internet ve gazetelerdeki ilanlar aracılığıyla buldukları gayrimenkul ve otomobil sahiplerini iş yerlerine çağırdıkları, burada satın aldıkları otomobil veya gayrimenkul için bir miktar peşinat verdikleri, geriye kalan para için de 3 aylık şirket çeki verdikleri öğrenildi. Daha sonra söz konusu gayrimenkul ve otomobilleri üçüncü şahıslara satan çetenin, 3 ay içerisinde de şirketi kapatarak ortadan kaybolduğu belirtildi. Çetenin 2 yıl önce Ramazan ayında Gaziosmanpaşa'daki bir et marketi açılışında, vatandaşlara güven vermek için yaklaşık 20 ton tavuk dağıttıkları ifade edildi.

Haberin Devamı

Çetenin, 5 yıldır dolandırıcılık yoluyla 10 milyon TL'nin üzerinde haksız kazanç sağladığının tespit edildiği kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan ve daha önceden çok sayıda suçtan sabıkaları bulunan 28 kişi, Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!