Ünlü avukat Hüseyin Derin Yarsuvat öldü

Güncelleme Tarihi:

Ünlü avukat Hüseyin Derin Yarsuvat öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2012 10:18

Ünlü isimlerin de avukatlığını yapan Yarsuvat Hukuk Bürosu’nun yöneticilerinden Hüseyin Derin Yarsuvat hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

1943 yılında doğan Yarsuvat Galatasaray Lisesi mezunuydu. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, Yarsuvat’ın cenazesi Perşembe günü toprağa verilecek. Renkli kişiliğiyle tanınan Yarsuvat’ın 69 yıllık hayatı ilginç anılarla dolu.

 

Yarsuvat, 1949’da girdiği Galatasaray’da 12 yıl yatılı okudu. Eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, Barış Manço, Gazeteci Mehmet Ali Birand, Prof. Dr. Barlas Tolon ile tiyatro ve televizyon oyuncusu Şevket Altuğ yakın arkadaşlarındandı. Bir çok büyükelçi ve diplomat da sınıf arkadaşları arasında yer aldı.

 

Lisede hukuk öğretmeni

1967 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 1968 yılında İstanbul Barosu’na kaydolan Yarsuvat 1963-1967 yılları arasında kurucusu olduğu Türkiye Tekstil İşveren Sendikası’nın sözcülüğünü, 1967-1969 yılları arasında ise Jandarma Genel Komutanlığı’nda İşçi ve İşveren İlişkileri Bölüm Başkanlığı, İstanbul Polis Eğitim Akademisi’nde Ceza Usul Hukuku Hocalığı, 1983-1990 arasında da Galatasaray Lisesi’nde Hukuk Öğretmenliği yaptı.

 

Haberin Devamı

15 yıl çelik yelekle gezdi

1970’li yıllardaÂişçi eylemlerinin tırmanışa geçtiÄŸi sıralarda, Ä°stanbul’daki 1 Mayıs gibi mahallelerde halk mahkemelerinin kurulduÄŸu günlerde Hüseyin Derin Yarsuvat ile birkaç arkadaşı ölüme mahkum edildi. Yarsuvat, MÄ°T ajanı olarak suçlandı ve 15 yıl çelik yelekle dolaÅŸtı. Hüseyin Derin Yarsuvat 1978 yılında basın dünyasına girdi ve 5 yıl Denge dergisini çıkardı.

 

1990-1993 yılları arasında İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Disiplin Kurulu üyeliği ve 2002-2005 yılları arasında TÜRVAK Radyo TV Okulu’nda Medya Hukuku Öğretmenliği yapan Yarsuvat Galatasaray Kulübü üyesiydi.

 

Ünlülerin avukatlığını yaptı

Fransızca ve İngilizce bilen Yarsuvat her yıl en çok vergi veren avukatlar arasında üst sıralarda yer aldı. Birçok ünlünün avukatlığını yaptı.

 

Haberin Devamı

Kardeşi Duygun Yarsuvat da hukukçuluğu seçmiş, ünlü bir avukat olmuştu. Annesi Nimet hanım da Türkiye’nin ilk kadın hukukçularından biri olarak tanındı.

 

Ãœnlü avukat Duygun Yarsuvat’ın aÄŸabeyi olan veÂGalatasaray’ın yedinci sınıfında spora baÅŸlayan Yarsuvat’ın aletli jimnastik ve boksta Galatasaray Müzesi’ne kazandırdığı birçok kupası vardı. Ata binmek en büyük merakları arasındaydı. Günde 4 paket sigara içen Yarsuvat, uygulanan program sonucu sigarayı bırakmıştı.

 

Ağır hastalıklarla boğuşan ve dün son nefesini veren Yarsuvat’ın cenazesi yarın toprağa verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!