Üniversiteliye cinsel eğitim

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliye cinsel eğitim
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Toplumumuzda hâlâ tabu olan cinsellik konusunda gençleri eğitmek için ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi rektörleri, işbirliği protokolü imzaladı. Üniversite öğrencileri, eğitim programıyla cinsel konularda bilgilendirilecek. Gençlere AIDS, hepatit ve madde bağımlılığı konularında konferanslar verilecek.

ODTÜ ile Hacettepe Üniversitesi, çağın vebası AIDS ve cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı işbirliğine gidiyor. İki üniversite arasında imzalanan protokol ile cinsel hastalıklar için önemli bir risk grubu oluşturan üniversite gençliğine bu konuda eğitim verilecek. Konuya ilişkin protokol, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Suha Sevük ile Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Sağlam tarafından dün ODTÜ'de düzenlenen törende imzalandı. İmza töreninde konuşan Sevük, son 20 yılın vebası olarak adlandırılan AIDS'e gereken önem ve ciddiyetin verilmediğini, ancak hastalığın yüzeyde görünenden daha büyük bir tehlike oluşturduğunu söyledi. Sevük, öğrencileri bilinçlendirmek için düzenlenecek konferansların Türkiye'de cinsel eğitimin başlamasına öncelik edeceğine inandığını dile getirdi. Prof. Sağlam ise her yıl dünyada 250 milyon kişinin cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalandığını bildirdi. Öğrencilere sadece hastalıklar konusunda değil, cinsellik konusunda da eğitim verilmesi gerektiğini bildiren Sağlam, ‘‘Gelişmiş ülkelerde, bu konularda danışma merkezleri kurulmasına karşın bizde, cinsel konuları konuşmak tabu olduğu için ihmale uğradı’’ dedi.

İki üniversite arasında imzalan işbirliği protokolu uyarınca, Hacettepe AIDS Tedavi ve Araştırma Merkezi (HATAM) ile ODTÜ Sağlık ve Rehberlik Merkezi, HIV-AIDS ve Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar ve Cinsel Eğitim Toplantılar Dizisi düzenlenecek. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde Mayıs 1998'e kadar sürecek toplantılar kapsamında öğrencilere, Cinsellik ve Normal Yaşam, Cinsel İşlev Bozuklukları, Gebelik ve Korunma, Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar, AIDS, Hepatit ve Madde Bağımlılığı konularında konferanslar verilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!