Üniversiteliye af

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteliye af
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 1999 00:00

Haberin Devamı

MHP, DYP ve FP milletvekilleri, üniversitelerden atılan öğrencilere her ders için iki sınav hakkı tanınması amacıyla ayrı ayrı yasa önerisi hazırladı.

MHP Kütalya Milletvekili Seydi Karakuş ve arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan yasa önerisinde, yüksek öğrenim kurumlarından hazırlık, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden ilişiği kesilenlere bütün dersler için iki sınav hakkı tanınması istendi. Karakuş'un önerisinde ‘bölücü ve yıkıcı faaliyetler’ nedeniyle ilişiği kesilenler af kapsamı dışında tutuldu.

FP Bursa Milletvekili Faruk Çelik ve DYP Bursa Milletvekili Teoman Özalp ile arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na ayrı ayrı sunulan yasa önerilerinde ise sınav hakkının kapsamı daha geniş tutuldu. Bu önerilere göre, yüksek öğrenim kurumlarında ‘Her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilmiş veya kesilme durumuna gelmiş olanlara’ iki ay içinde başvurmaları koşuluyla ilişiklerinin kesilmesine neden olan her ders için iki sınav hakkı verilecek. Öneriler Gülhane Askeri Tıp Akademisi öğrencilerini de kapsıyor.

Üç ayrı partinin milletvekillerince verilen öğrenci affı yasa önerileri TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda bekletiliyor. Komisyon önerileri gündemine almazken, hükümetin bu konudaki belirteceği tavra göre hareket edilmesi bekleniyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!