Üniversitelilere 5 yıldızlı yurt

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilere 5 yıldızlı yurt
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2011 11:17

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na 27 Ocak- 6 Şubat tarihleri arasında ev sahipliği yapan Erzurum’da yabancı sporcular için yaptırılan ’oyunlar köyü’, üniversite öğrencilerine 5 yıldızlı yurt oldu.

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi kampüsündeki Kredi Yurtlar Kurumu’nun (Yurtkur) yaptırdığı 6 bin kişi kapasiteli yurtlarda tüm odalar üçer kişilik. Koğuş sisteminden kurtulan kız- erkek öğrenciler bundan böyle lüks bir hayat sürecek. Öğrenciler artık kimlik gösterek değil parmak iziyle yurtlara giriş yapacak. Her odada plazma TV, mini buzdolabı, kalbosuz internet, lavabo, banyo ve tuvalet bulunuyor. Kayıt yaptırmak için yurtlara gelen öğrenciler ise yeni odaları görünce gözlerine inanamıyor.

OYUNLAR KÖYÜ, STANDARDI YÜKSELTTİ

Yurtkur Bölge Müdürü Yahya Pasinlioğlu, oyunlar köyünde tümü üçer yataklı, 3 bin kişilik yaptırılan yurtları şimdi öğrenci yurdu olarak kullanacaklarını söyledi. Bu dönem içinde yaptıkları onarımla yine üçer kişilik odaların kapasitesini 6 bine çıkardıklarını anlatan Pasinlioğlu, toplam yatak kapasitesinin 10 bine yaklaştığını belirtti. Pasinlioğlu, "Ülke genelinde böyle muhteşem yurt yok. Yurtlar, Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci kapasitesini büyük ölçüde artıracak. 78 milyon liraya mal olan yeni yurtların büyük bir bölümü Kayakla Atla Kulesine bakıyor. Yani öğrenciler odalarında oturarak kayakla atlayanları izleyebilecek. Ayrıca yurtlara giren öğrenciler özel güvenlik görevlilerine kimlik gösteriyordu. Bundan böyle öğrenciler parmak izi ile yurtlara ve yemekhaneye girecek" diye konuştu.

ÖĞRENCİ 165 LİRA ÖDÜYOR

Yahya Pasinlioğlu, beş yıldızlı otel konforunda kalacak öğrencilerin aylık 165 lira ödedeğini hatırlattı. Pasinlioğlu, "Buna karşılık devlet öğrenciye günlük 5 liralık kahvaltı ve yemek kuponu veriyor. Kayıtlar başladı. Ailleri ile birlikte yurda gelen öğrenciler, gördükleri odalar karşısında adeta şok oluyor. Çünkü sosyal tesislerinden odalara kadar heryer 5 yıldızlı. Beşer katlı olan yurtlarda her biri 10 kişilik iki asansör bulunuyor. Öğrenci istediği zaman nevresimisini değiştirebiliyor. Her öğrencinin odasında özel elbise dolabı, çalışma masası ve komodini bulunuyor. Yurtlarda ayakkabı tamircisinden, bay ve bayan kuaföre kadar öğrenci istediği herşeye ulaşabilecek. Yurtlardaki güvenlik ise had safhada. Özel güvenlik görevlileri 42 kamera ile 24 saat aralıksız kampüsü izliyor" dedi.

ÖĞRENCİ ŞAKA YAPIYORLAR SANDI

Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden Hatice Hazal, arkadaşları ile birlikte kayıt yaptırmak için geldiği yurtlara hayran kaldığını söyledi. Hazal, "Odalarda TV ve buzdolabı olduğunu duyunca şaka yapıyorlar sandım. Yurdu gezmek için geldim, odaları görünce büyülendim ve hemen kayıt yaptırdım. Yüzme havuzu da olsa 5 yıldızlı otelden farkı kalmayacaktı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!