Üniversiteli kaptan şoförler

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteli kaptan şoförler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin ilk üniversiteli kaptan şoförlerini yetiştiren Dumlupınar Üniversitesi'ne bağlı Kütahya Meslek Yüksekokulu, ilk mezunlarını Temmuz ayında verecek. 2 yıllık eğitim süreli 3 bölümü bulunan yüksekokulda, stajlarında büyük başarı gösteren mezunların büyük otobüs firmalarında işlerinin hazır olduğu bildirildi.

Okulun Otobüs Kaptanlığı Bölümü Başkanı İsmail Özkay'dan alınan bilgiye göre, 2 yıl önce açılan yüksekokulda, ‘Otobüs İşletmeciliği’, ‘Otobüs Kaptanlığı’ ve ‘Hosteslik’ bölümleri bulunuyor. Üç bölümde 60 öğrencinin öğrenim gördüğü okulda, bugünlerde sınav heyecanı yaşanıyor. 20 Haziran'da final sınavlarına girecek öğrenciler, 4 Temmuz'da mezun olacak. Otobüs Kaptanlığı Bölümü, farklı ve ilgi çeken bir ders programına sahip. Otobüs için bilet satışının yapıldığı yazıhaneden başlanan eğitim, Sürüş Psikolojisi, Meteoroloji, Teknik Sistemler, Fizik ve bununla birlikte Kayma Dirençleri, Sürücülük Teknikleri ve yabancı dil öğrenimine kadar uzanan bir programı kapsıyor. Bu eğitime rağmen, Otobüs Kaptanlığı Bölümü'nden mezun olanların, 2918 sayılı Trafik Kanunu uyarınca, ehliyet almak için ayrıca sınava girmeleri gerekiyor. Okulun sağladığı avantaj ise kurslara devam etmeden direkt sınava girme hakkı ve yaş sınırının bulunmaması.

Özkay, Varan ve Ulusoy gibi büyük firmalarla işbirliği yaptıklarını da belirterek, ‘‘Bu firmaların bizden eleman talepleri var. Mezun olacak öğrencilerimizin şimdiden işleri hazır diyebiliriz’’ dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!