Üniversitelerde akademisyen krizi

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerde akademisyen krizi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2008 10:48

Türban konusunda karşı karşıya gelen YÖK ile üniversiteler arasında bu kez de akademisyen alımında sıkıntı yaşanmaya başladı.

Haberin Devamı

Akademisyen atamasını durduran YÖK’e tepki gösteren Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, “Akademisyenlerin merkezi seçim ve atanmasına ilişkin mevzuat hazırlığı olduğu yönünde duyumlarımız var. Böyle bir karar üniversitelerin özerkliğine müdahale anlamına gelir” dedi.

 

Akademisyen alımı ve atanmasının durdurulmasını “üniversitelere darbe” olarak değerlendiren Akaydın, alınan kararın hukuki olmadığını dile getirerek “YÖK’ün kararı doğrultusunda atama aşamasındakiler durduruldu. İlan talepleri de iptal edildi. Dava açanlar kazanır” dedi. Akaydın sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Üniversiteler kendi akademisyenlerini seçme özgürlüğüne sahiptir. Alınan kararlar üniversitelerde eğitimin niteliğini olumsuz etkileyecektir.

 

Akdeniz Üniversitesi’ne bağlı Gazipaşa, Finike, Manavgat ve Alanya meslek yüksekokullarına yeni programlar açılması talep edildi, ancak akademisyen yokluğu nedeniyle yeni programlar açılamadı.Bir yandan daha çok öğrenciyi üniversite mezunu yapalım diyorlar, diğer yandan bunun altyapısını bozuyorlar. Akademisyen olmayınca öğrenci nasıl yetişir?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!