Üniversitede zimmet operasyonunda 3 kişi serbest

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede zimmet operasyonunda 3 kişi serbest
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2009 14:27

KONYA’da Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi’nde öğretim üye ve görevlilerinin maaşlarından zimmetine 3 milyon TL para geçirdikleri iddia edilen ve gözaltına alınan 1’i mutemet, 2’si kadın 18 kişiden 3’ü serbest bırakıldı.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Dekanlığı, 2009 Temmuz ayında mutemet O.Y. ve aynı birimde görevli geçici işçi statüsü ile çalışan 3 kişi hakkında, öğretim üyelerinin maaşlarını banka hesaplarına eksik yatırılması nedeniyle Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile soruşturmayı sürdüren Konya Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 16 Kasım Pazartesi günü Konya ve Ankara’da eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda mutemet O.Y. ile birlikte 2’si kadın 18 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerden 3’ü ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile serbest bırakıldı. Sorguları devam eden O.Y. ile birlikte 2’si kadın 15 kişi bugün sabah saatlerinde Konya Numune Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından sorgulanmak üzere Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’ne götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!