Üniversitede türban avı

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede türban avı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2008 17:11

Çukurova Üniversitesi’nin (Ç.Ü.) mezuniyet töreninde Rektör Yardımcıları, tören geçişi yapmaya hazırlanan öğrencilerin arasına girip tek tek türban kontrolü yaptı.

İŞTE TÜRBAN AVININ FOTOĞRAFLARI

Kuruluşunun 35’inci yıldönümünü kutlayan Ç.Ü.’de 2007- 2008 dönemi mezunları dün akşam üniversite stadında düzenlenen törenle diplomalarını aldı. Değişik fakülte ve yüksek okullarda okuyan 4 bin 200 öğrencinin katıldığı tören için hazırlıklar günler öncesinden başladı. Ailelerin büyük ilgi gösterdiği diploma töreni öncesi öğrenciler tören geçişine hazırlanırken, Rektör Vekili Prof. Dr. Banu İnanç ile 2 Rektör Yardımcısı binlerce öğrenciyi tek tek kontrol ederek tören alanına türbanlı öğrencilerin girmesine engel olmaya çalıştı.

Olayın farkına varıp görüntülemek isteyen gazetecileri de engelleyen Prof. Dr. İnanç, üniversitenin özel güvenlik elemanlarına talimat vererek, gazetecilerin alandan uzaklaştırılmasını istedi. Güvenlik elemanları ile basın mensupları arasında bu nedenle kısa süreli tartışma yaşandı.
Türbanlı öğrencilerin peruk takarak alana girmesi nedeniyle mezuniyet töreninde herhangi bir sıkıntı yaşanmadı.

KEPİNİ 3 ÇOCUĞUNA FIRLATTIRDI

Heyecanları yüzlerinden okunan ve hazırlıkların tamamlanmasının ardından bando eşliğinde geçiş yapan öğrenciler arasında en çok ilgiyi ise diplomasını 3 çoğuyla birlikte alan 28 yaşındaki Nazlı Yumuşak gördü.
Adana Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Metin Yumuşak’ın eşi olan ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitiren Nazlı Yumuşak, kepini kızları İmren (10), İncihan Nur (8) ve İpek’e (5) fırlattırdı. Nazlı Yumuşak, 17 yaşında evlendiğini ancak eşine ‘üniversiteyi bitirme’ şartı koyduğunu belirterek, “Eşimle lisede okurken evlendik. Üniversiteyi okumama izin vermesi şartıyla evliliği kabul etmiştim. 3 çocuğum oldu, sağolsun sözünü tuttu ve benim okumama izin verdi. Özellikle kızlara mutlaka okumalarını tavsiye ediyorum. Hangi şart altında olursa olsun okumaktan vazgeçmesinler” dedi.

KARNI BURNUNDA MEZUN

Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdikten sonra evlenip Adana’ya yerleşen ve 7 aylık hamile olan 23 yaşındaki Senar Orsel Ağba, Meslek Yüksek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nden mezun oldu.
Ağba, “O kadar heyecanlıyım ki, bebeğin erken gelmesinden korkuyorum. Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü’ne bitirdikten sonra yeniden sınavlara girdim ve çok istediğim Çocuk Gelişimi okudum. İnşallah Alp ismini vereceğimiz oğlumuz da annesi gibi okumayı sever” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!