Üniversitede rezalet

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede rezalet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 1997 00:00

Haberin Devamı

18 Mart Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi koridorlarında asılı 20 kadar Atatürk posteri, esrarengiz bir şekilde önce kayboldu, sonra tekrar yerlerine asıldı. Soruşturma başlatan kaymakamlığa göre olay öğretim görevlileri arasında bir iç hesaplaşma.

ÇANAKKALE'nin Biga İlçesi'ndeki 18 Mart Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'deki Atatürk posterleri indirildi. Tepki toplayan olay üzerine soruşturma başlatıldı.

Olay, RP'ye yakın olduğu iddia edilen Dekan Prof.Dr. Harun Erdoğan'ın göreve başlamasıyla yaşandı. Kaymakamlık tarafından hediye edilen Atatürk'ün çeşitli görüntülerini yer aldığı geçen yıl asılan 20 poster, koridorlardaki duvarlardan esrarengiz biçimde alınarak, ortadan kayboldu. Şaşkınlık yaratan gelişme, kimi öğretim üyeleri tarafından rektörlük, kaymakamlık ve basına iletildi. Kaymakam Ahmet Nevruz, soruşturma başlatıp fakülteye sivil polis gönderdi, tutanak hazırlattı. Bu kontrolde fakültedeki bir sınıfın tahtasına da RP'yi öven sözler yazıldığı saptandı.

TEKRAR YERİNE ASILDI

Olayın yayılmasının ardından posterler yine gizlice yerlerine asıldı. Gazeteciler, sorulara yanıt bulmak için dekana ulaşamazken, Rektör Prof. Dr. Abdurrahman Güzel, ‘‘Atatürk posterlerinin ne amaçla indirildiğini henüz bilmiyoruz. Konu hakkında araştırma başlattık. Eğer kasıt varsa sorumlular cezalandırılacak. Üniversitemizin vazgeçemeyeceği yegane unsur Atatürk ilke ve devrimleridir. Atatürk düşmanlığı yapan her kim olursa olsun bunun hesabını ödeyecek. Soruşturma neticesinde bunu hep birlikte göreceğiz. Ben bir tezgahtan şüpheleniyorum. Bu kasıtlı olarak birileri tarafından yapılmış olmalı. Üniversitemizin adına gölge düşürülmek isteniyor’’ dedi.

VALİ: İÇ HESAPLAŞMA

Çanakkale Valisi Ekrem Özsoy da ‘‘Biga olayı bana not halinde geldi. Evraklar henüz intikal etmedi. Biga kaymakamlığınca hazırlanan tutanakta bu işin sorumlusu olduğu düşünülen kişilerin isimleri var. Tutanağı inceledikten sonra basına bilgi vereceğim. Öğretim elemanlarının kendi içindeki bir çekişmeden dolayı kaynaklanan olaya benziyor. Kaymakamın yaptığı araştırmadan bu çıktı.Bu bir iç hesaplaşmadan kaynaklanıyor’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!