Üniversitede affa ‘terör’ kıstası

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede affa ‘terör’ kıstası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 23:57

Cumhuriyet tarihinin en büyük öğrenci affında teröristbaşı Abdullah Öcalan için sınır getirildi. Terör suçlarından hüküm giyenler üniversiteye dönemeyecek.

Haberin Devamı

TORBA Tasarı’ya eklenen af hükümleri dün tbmm Plan-Bütçe Komisyonu’nda bazı değişikliklerle kabul edildi. Affın kapsamı değiştirildi. Affın başlangıcından 12 Eylül 1980 tarihi çıkarılarak zaman sınırlaması kaldırıldı. Düzenlemede yaş sınırlaması da yer almıyor. Cumhuriyet tarihi boyunca her ne sebeple olursa olsun üniversitelerden atılanlar veya ayrılanlar, yaş sınırlaması ve sınav şartı aranmaksızın yüzde 400’e varan artırımlı harçları ödeyerek okula dönebilecek. Kabul edilen maddelerle üniversiteden atılma kalkıyor ve internet üzerinden “uzaktan eğitim” programıyla diploma alma olanağı tanınıyor.Öcalan ayarıYasa yürürlüğe girdikten sonra 5 ay içinde başvuranlar, 2011-2012 döneminde öğrenime başlayabilecek. 2010-2011 öğretim yılında bahar dönemi için kayıt yenileme süresi içinde başvuranlar ise aynı dönemde öğrenime başlayacak. Yasa yürürlükteyken askerliğini yapanlar da, terhislerini takip eden 2 ay içinde dönebilecek. ak parti milletvekilleri, aftan teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın da yararlanabileceğine dönük tartışmaları verdikleri önergeyle sona erdirdiler. Terör suçlarından hüküm giyenler üniversiteye dönemeyecek. Aynı önergeyle askeri okullardan atılanlara da üniversiteye geçiş hakkı tanındı. Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı eğitim kurumları ile Polis Akademisi ve bağlı yükseköğretim kurumlarından tıpta uzmanlık, önlisans veya lisan düzeyinde öğrenim görürken atılanlar veya ayrılanlar, üniversiteye geçiş yapabilecek.

SBF’den atıldı

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ affının gündeme gelmesiyle birlikte Abdullah Öcalan’ın da aftan yararlanacağı tartışması başlamıştı. 1971 yılında istanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne giren Öcalan 1 yıl sonra ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümüne geçti. Öcalan, 1972 yılında bir süre Mamak Askeri Cezaevi’nde kaldı. 1978 yılında PKK’yı kurmak için Diyarbakır’a giden Öcalan, daha sonra okula devam etmedi. Öcalan’ın üniversitedeki kaydının devamsızlık nedeniyle 1986’da silindiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!