Üniversite kayıtlarında son gün! Üniversite kayıt için gerekli belgeler neler? Askerlik durumu ve yurtkur başvuruları

Güncelleme Tarihi:

Üniversite kayıtlarında son gün Üniversite kayıt için gerekli belgeler neler Askerlik durumu ve yurtkur başvuruları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2015 10:59

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından üniversiteye kayıt işlemleri 3 Ağustos’ta başladı. 3 Ağustos-7Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan kayıt işlemlerinde bugün son gün.

Haberin Devamı

Üniversitelere e-kayıt işlemleri 5 ağustos’ta sona ermişti. Kayıtlarını internet üzerinden yapamayan öğrenciler için üniversitelere direkt kayıt bugün sona erecek. Yükseköğretim programlarına yerleşmeye hak kazanan ve kayıtlarını hala yapamayanlar için son fırsat bugün.


ÜNİVERSİTELERE KAYITTA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Üniversitelere kayıt tarihi bugün sona ermesinden dolayı, özellikle bugün kayıt yaptıracak üniversite adayı öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar ÖSYM tarafından duyuruldu. Üniversitelere posta ile kayıt kesinlikle yapılmayacak. Üniversite kayıt için istenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmeyecek ve belgeler eksik ise kayıt alınmayacak. Üniversite kayıt süresi içinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar haklarını kaybedecek.
Yükseköğretim kurumları, kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek. Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapabilecek.

Haberin Devamı


KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

Elektronik kayıt işlemi 2015-2016 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilecek yerleşen verisi içerisindeki öğrencileri kapsayacaktır. ÖSYM yerleşen verisine YÖKSİS üzerinden erişilebilecektir.

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

f)ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumlarını gösterir belge
Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna başvurmaları gerekmektedir.

Kazanan adayların bilgileri adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

ASKERLİK DURUMU VE YURTKUR BAŞVURULARI

ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından “http://kamu.turkiye.gov.tr” internet adresinde görülebilecek. Adayların askerlikle ilgili soruları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (YURTKUR) başvurmaları gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!