Üniversite kayıtları ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Üniversite kayıtları ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2019 21:36

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) tercihleriyle ilgili süreçte sona gelinirken, sonuçların açıklanmasının ardından, üniversite kayıtlarının ne zaman başlayacağı, bu yıl ilk kez üniversiteye gitmeyi planlayan gençler tarafından merak ediliyor. Peki, üniversite kayıtları ne zaman? 

Haberin Devamı

Üniversite kayıt işlemlerinin başlayacağı tarih, YKS tercih işlemlerini tamamlayan üniversiteli adayları tarafından merak ediliyor. Tercihlerini yaparak beklemeye geçen vatandaşlar, kayıt tarihleri hakkında bilgi olup olmadığını sorguluyor. İşte, konuya ilişkin ayrıntılar...

KAYIT TARİHLERİ BELLİ OLDU

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gereken belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu olacak.

EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Haberin Devamı

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Ek yerleştirmede, ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak. Ek yerleştirme tercih ücreti 20 lira olacak. ÖSYM Yönetim Kurulunun Ocak 2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

BAKMADAN GEÇME!