Üniversite için 45 bin ek şans

Güncelleme Tarihi:

Üniversite için 45 bin ek şans
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

45 bini aşkın gencin umudu olan ek kontenjanlara başvurular, 7 Ekim'de sona eriyor. Türkiye'deki devlet ve vakıf üniversiteleriyle, KKTC ve Türk Cumhuriyetleri'ndeki üniversitelerin lisans ve ön lisans bölümlerinde boş kalan kontenjanlar için bir kez daha şansını denemek isteyen adaylar, ÖSYM büroları önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.

Ek kontenjan için adaylar, 600 bin lira karşılığında ÖSYM bürolarında alacakları kılavuzdaki açık kontenjanı olan bölümlerden 8'ini tercih edebilecek. Tercihler sırasında adayın, en az o bölümünün taban puanı kadar bir puana sahip olması zorunluluğu aranıyor.

105 puana sahip olanlar Açıköğretim ve ÖSS puanıyla öğrenci alan yüksek okulları, 120 ve üzeri puanı olanlar, 4 yıllık fakülteleri tercih edebilecek.

1998'de ÖSYS'ye giren, bu sınavın birinci basamağında başvurulan program için öngörülen puan türünde 105 ve daha fazla puana, ikinci basamak sınavında ise geçerli ÖYS puanına sahip olan herkes ek kontenjan için başvuruda bulunabilecek. Ancak, adayların 1998 merkezi yerleştirme sonunda Açıköğretim programları dışında hiçbir yükseköğretim programına yerleşmemiş olması gerekiyor. (Özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programına yerleşenler de başvurabilir)

Sabah saat 09.00'da çalışmaya başlayan ÖSYM büroları saat 17.30'a kadar hizmet veriyor.

İSTANBUL'DAKİ BÜROLAR

Horhor Cad. Lütfi Efendi Sok. No: 20 FATİH

İstanbul Üniversitesi Veteriner Fak.AVCILAR

Yıldız Teknik Üniversitesi BEŞİKTAŞ

İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmesi Enstitüsü VEFA

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi BAĞLARBAŞI



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!