Üniversite çalışanı ‘Haksızlık yapıldı’ deyip ölmek istedi

Güncelleme Tarihi:

Üniversite çalışanı ‘Haksızlık yapıldı’ deyip ölmek istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 17:39

DİYARBAKIR Dicle Üniversitesi'nde 7 yıldır Personel Daire Başkanlığı görevini yürüten Ersan Murat Ateşal, yönetimin aldığı kararla Kütüphane ve Döküman Başkanlığı görevine atanmasını gururuna yediremeyerek fare zehiri içip intihar girişiminde bulundu. Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırılan Ateşal, yoğun bakımda ölüm kalım savaşı veriyor.

Haberin Devamı

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü'nde yaklaşık 7 yıl Personel Daire Başkanı olarak görev yapan Ersan Murat Ateşal, üniversite yönetimi tarafından 2 ay önce Kütüphane ve Doküman Daire Başkanlığı'na atandı. Bu atamayı bir türlü hazmedemeyen Ateşal bunalıma girdi. Üniversite yönetiminin kendisine haksızlık yaptığını sürekli yakın çevresiyle paylaşan Ateşal, dün akşam saatlerinde bindiği otomobilden, cep telefonuyla ailesine, “Bana yapılan haksızlığı kaldıramıyorum. Arabanın torpido gözünde bir flash disk ve not var. Hakkınızı helal edin’ mesajını gönderdi. Mesajın ardından Ateşal, fare zehiri içerek ölmek istedi. Ailesi, aramalarına yanıt alamayınca durumu polise bildirdi.

Ersan Murat Ateşal'ın son olarak 06 JA 1233 plakalı otomobili ile Rektörlük binasından ayrıldığı ihbarı üzerine harekete geçen polis, kentin tüm noktalarında bu otomobili aradı. Dicle Üniversitesi kampus alanında da aranan Ateşal, üniversite mescidi yakınlarındaki aracının içinde baygın halde bulundu. Dicle Üniversitesi Acil Servisi'ne kaldırılan Ateşal'ın fare zehiri içerek yaşamına son vermek istediği anlaşıldı. İlk müdahalesi yapılan Ateşal, üniversite hastanesi genel cerrahi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınırken, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!