Üniversite aykırı fikir üretebilmeli

Güncelleme Tarihi:

Üniversite aykırı fikir üretebilmeli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2000 00:00

Haberin Devamı

SABANCI Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, üniversitelerde aykırı fikirlerin ortaya çıkabileceğini belirterek, ‘‘Üniversite fikir üretilen, bilimin yeşerdiği yerdir’’ dedi.

Sabancı Üniversitesi'nin Karaköy’deki İletişim Merkezi’nde düzenlenen 'Eğitimde Değişen Paradigmalar' konulu panelde konuşan Prof. Dr. Tosun Terzioğlu, Türkiye’nin kalıplaşmış eğitim modellerini ve yöntemlerini sorgulamaya ihtiyacı olduğunu belirtti. Üniversite, öğretmenle birlikte öğreticinin de öğrendiği yer olması gerektiğini hatırlatarak ‘‘Türkiye’de, üniversite öncü rolüne soyunmak zorunda. Üniversitelerde aykırı fikirler çıkar, çıkmalıdır. Bu bazı insanları rahatsız eder, etmelidir. Hep tekdüze konuştuğumuz zaman beynimiz kireçleniyor. Üniversite fikir üretilen ve bilimin yeşerdiği yerdir. Buna da özerklik denir’’ dedi. Boğaziçi Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder de akademik yapının sürekli sorgulanması gerektiğini, üniversitelerin bazı sorunlarını kendi kural, kimlik ve benliklerine sahip çıkarak çözmeleri gerektiğini söyledi.

Üniversite bütçelerinin yetersizliğine de değinen Prof. Dr. Ergüder, ‘‘Hükümet, ‘Kaynağı sen yarat’ diyor. Vakıftan yardım sağlıyorsun, sonra sen bu kaynağı nereden buldun diye soruşturma açıyor’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!