Üniformayla kandırıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Üniformayla kandırıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2012 00:00

“Savcıyım”, “polisim” diyerek kontör veya para isteyen dolandırıcılar, inandırıcılıklarını artırmak için yeni yöntemler buldu. Ankara’da bir kadın önce “savcı” tarafından arandı, ardından kapısını “polis” çaldı ve ikna olup 40 bin lirasını kaptırdı.

Haberin Devamı

ANKARA’da faaliyet gösteren kontör dolandırıcıları bu kez polis kıyafeti kullandı. Yalnız yaşayan F.Ç. isimli kadını telefonla arayıp kendisini savcı olarak tanıtan Murat Duman (34), “Terör örgütü PKK ile bağlantınız tespit edildi. Sizin banka hesabınıza girerek para aktarmışlar. Operasyon düzenleyeceğiz. Ancak polis arkadaşların sizden 40 bin TL alması gerekiyor” dedi. F.Ç. kendisini savcı olarak tanıtan şüpheliye inanmadı.

Kapıyı ‘polis’ çaldı

Bu kez kapısını resmi polis kıyafeti giyen Filiz Akın Bingöl (36) çaldı. F.Ç., Bingöl’ün kimliğini görmek istedi. Gösterilen kimlikten şüphelenen F.Ç., apartman önünde sivil plakalı bir araçta resmi kıyafetli 3 polisi görünce ikna oldu. Kendisini savcı olarak tanıtan Murat Duman’ı arayarak, “Polis arkadaşlar geldiler. Kusura bakmayın. Ben sizi dolandırıcı sandım” dedi.

Haberin Devamı

40 bin lirayı verdi

Şebeke üyesi Bingöl’le banka şubesine giden F.Ç., hesabından 40 bin TL çekerek dolandırıcılara verdi. F.Ç., ertesi gün para hesabına yatırılmayınca dolandırıldığını anladı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne giderek Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne suç duyurusunda bulundu. 8 kişilik şebeke aynı yöntemle M.T. isimli işadamını da dolandırmaya çalıştı. Karşısında polis kıyafetli Bingöl’ü görünce 155 polis hattını arayan M.T., parayı vereceğini söyleyerek şüphelileri Dikmen’deki bir bankanın önüne getirdi. Bu sırada operasyon düzenleyen gerçek polisler, Halil Taşçı (36), İsa Kınalı (26), Gizem T. (22), Murat G. (24), Filiz Akın Bingöl, Murat Duman, Remziye S. (49) ve Ayla Ç.’yi (39) gözaltına aldı. Şüphelilerden Bingöl, Taşçı, Duman ve Kınalı tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!